NRK Meny
Normal

Krever dødsstraff for massemorder

Påtalemyndigheten i California vil be om dødsstraff for mannen som skjøt og drepte åtte mennesker i en frisørsalong onsdag.

Salon Meritage i Seal Beach

Blomsterkranser utenfor Salon Meritage i Seal Beach.

Foto: LORI SHEPLER / Reuters

Scott Deekrai

Scott Deekrai ble pågrepet samme dag.

Foto: Reed Saxon / Ap
Scott Dekraai

Dekraai i retten fredag.

Foto: Jae C. Hong / Ap

Statsadvokat Tony Rackauckas opplyste fredag at Scott Dekraai nå er tiltalt for åtte drap og ett drapsforsøk etter skytingen, melder CBS News.

Les: Åtte mennesker drept i California

– Åtte uskyldige mennesker ble drept av en egoistisk, grusom handling, sa Rackauckas.

Han opplyste samtidig at aktor vil be om dødsstraff for Dekraai. Delstaten California avsa sin første dødsstraff på fire år i september i fjor.

Ifølge Rackauckas har Dekraai forklart at massakren var et resultat av en langvarig konflikt med ekskona om omsorgsretten for deres åtte år gamle sønn.

– Den lille gutten er også et offer. Nå er moren hans drept, og han må vokse opp og leve med at faren hans er en massemorder, sier han.

Da 41 år gamle Dekraai møtte opp på Salon Meritage i Seal Beach onsdag, hadde han på seg en skuddsikker vest og tre skytevåpen.

– I nærmere to minutter skjøt han offer etter offer. Han henrettet dem ved å skyte dem i hodet og brystet, sier statsadvokaten.

Havnebyen Seal Beach har bare hatt ett drap de siste fire årene. Byen har rundt 25.000 innbyggere, og ligger rundt 50 kilometer sørøst for Los Angeles.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt