NRK Meny
Normal

Kone-kamp i valget

Det er ikke bare Hillary Clinton som får meget aktiv støtte fra sin ektefelle, nå har også konene til John McCain og Barack Obama startet en ordkrig.

Cindy McCain

Cindy McCain kjemper for sin ektemann, John McCain.

Foto: Gerald Herbert / AP

John McCain og Barack Obama har angrepet hverandre i taler tidligere i valgkampen, men også deres respektive ektefeller har startet en kone-kamp.

- Hørt det før?

Da Cindy McCain introduserte sin ektemann, som leder klart til å bli republikanernes presidentkandidat, på et valgarrangement nylig, sa hun: "Jeg er stolt av landet mitt. Jeg vet ikke om dere har hørt de ordene før - jeg er meget stolt av landet mitt."

Dette sa fru McCain dagen etter at Michelle Obama, demokrat Barack Obamas kone, sa til en gruppe tilhengere i Wisconsin: "For første gang i mitt voksne liv er jeg virkelig stolt av landet mitt, fordi det virker som om håpet har kommet tilbake. Ikke bare fordi Barack gjør det godt, men fordi jeg tror folk lengter etter en forandring."

Fru McCain ville ikke svare på om hennes introduksjon var et direkte spark til Michelle Obama.

- Jeg ville bare gjøre det klart at jeg har vært, og vil alltid være, stolt av landet mitt, svarte Cindy McCain journalistene.

Barack og Michelle Obama

Amerikansk valgkamp er en familieinnsats.

Foto: M. Spencer Green / AP

Talsmann måtte klargjøre

Barack Obamas talsmann, Bill Burton, sendte på sin side ut en klargjørende uttalelse etter "kone-striden".

"Naturligvis er Michelle stolt av landet sitt, det er derfor hun og Barack hele tiden snakker om hvordan deres historie ikke ville være mulig i noe annet land."

"Det hun mente, er at hun er spesielt stolt nå, fordi for første gang på lang tid, deltar flere tusen amerikanere, som aldri har deltatt i politikken, i en grasrot-bevegelse for å få til en endring," heter det videre i uttalelsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt