Svigermoren funnet drept i koffert – 21-åring og kjæresten risikerer dødsstraff

Et ungt amerikansk par er nå formelt siktet for drap etter at en 62 år gammel kvinne ble funnet drept i en koffert utenfor et luksushotell på Bali.

Mistenkt 21-åring

FENGSLET: Den mistenkte 21-åringen føres inn til en celle hos politiet i Denpasar på Bali. Mannen er sammen med sin kjæreste mistenkt for drapet på kjærestens 62 år gamle mor.

Foto: SONNY TUMBELAKA / Afp

Politiet undersøker koffert

MAKABERT FUNN: Paret som nå er siktet for drap, lot hotellpersonalet bære ned kofferten, før den ble satt inn i en ventende drosje utenfor hotell St. Regis på Bali.

Foto: STRINGER/INDONESIA / Reuters

Politiet i Indonesia opplyste fredag at paret risikerer dødsstraff dersom de blir funnet skyldige.

Det makabre funnet ble gjort tirsdag, da det nå siktede paret etterlot en koffert i en ventende drosje utenfor luksushotellet St. Regis på Bali.

Da paret ikke dukket opp igjen, ble kofferten åpnet, og i den lå den unge kvinnens mor, drept, og med tydelige skader etter vold.

Undersøkes psykologisk

Den drepte 62 år gamle kvinnen hadde tilbrakt et par dager på hotellet med sin 19 år gamle datter, og på mandag kom også hennes 21 år gamle kjæreste, opplyser Djoko Hari Utomo i politiet.

Et overvåkingskamera skal ha filmet offeret og datterens kjæreste i krangel i hotellobbyen mandag kveld.

Lokale medier melder at de tre skal ha kranglet om hotellregningen, og at paret skal ha gitt beskjed til hotellet om at den 62 år gamle moren ville gjøre opp.

Paret skal angivelig også ha bedt om å få åpnet en safe med morens smykker, men blitt nektet dette.

Disse opplysningene er ikke bekreftet av politiet.

Politiinspektør J. Benny Mokalu sier til NBC News fredag ​​at de har snakket med seks vitner, og at de planlegger å snakke med sju til. Det unge paret skal gjennomgå psykologiske tester, opplyser politiet på Bali.

Tror drapet var planlagt

Vitner skal ha fortalt etterforskerne at 19-åringen virket panisk da hun forlot kofferten og sa hun bare skulle hente moren.

En sikkerhetsvakt på hotellet skal også ha medgitt at vekten på kofferten gjorde ham mistenksom.

Da 19-åringen og hennes 21 år gamle kjæreste ikke dukket opp etter to timer, ringte drosjesjåføren politiet.

Politiinspektør Mokalu sier ifølge nyhetsbyrået AP at drapssiktelsen er basert på bevis på åstedet og at politiet mener drapet var planlagt.

Hevder din uskyld

NBC snakket med 19-åringens forsvarer Michael Elkin før den formelle siktelsen fredag. Han kaller påstandene fra politiet for usanne, og at de vil bli motbevist under etterforskningen eller i en rettssak.

– Jeg tror min klient er uskyldig. Jeg tror hun har det forferdelig akkurat nå, uttaler Elkin.

19-åringen ringte Elkin på tirsdag, før hun ble pågrepet.

– Hun var til tider hysterisk, forteller Elkin.

Bråk på hjemstedet

Kvinnen hadde spurt om hun skulle gå til ambassaden eller politiet.

Advokaten hadde anbefalt henne å henvende seg til ambassaden.

I en uttalelse torsdag, påpekte han at klienten ble nektet å snakke med en advokat etter at hun ble pågrepet. Og at da hun fikk ringe, var det hele tiden med en politivakt til stede i rommet.

Myndighetene uttaler, ifølge NBC, at det unge paret har vært lite samarbeidsvillige.

NBC skriver at politiet hjemme i Chicago har vært i kontakt med hjemmet til den nå drepte moren og hennes datter 86 ganger mellom 2003 og 2013, blant annet på grunn av vold og tyveri.

Det er ikke kjent hvordan den 21-årige mannen stiller seg til siktelsen.

Laster kart, vennligst vent...

HER SKJEDDE DET: Det makabre drapet på en amerikansk turist skjedde på et hotell i det luksuriøse området Nusa Dua på Bali.

SISTE NYTT

Siste nytt