Hopp til innhold

Knuste Donald Trumps stjerne med slegge

En mann er pågrepet for å ha smadret Donald Trumps stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Trump-stjerne

Donald Trumps stjerne på Walk of Fame ble hakket opp denne uken.

Foto: Richard Vogel / Ap

Onsdag ble Donald Trumps stjerne på Hollywood Walk of Fame rasert av en mann utstyrt med hakke og slegge.

Mannen identifiserte seg som James Otis overfor CNN. Torsdag ble Otis pågrepet av politiet i Los Angeles, mistenkt for vandalisering, skriver det amerikanske nyhetsbyrået AP.

Før han ble pågrepet skal Otis ha sagt til flere medier at han egentlig hadde tenkt å fjerne stjernen, for så å auksjonere den bort. Pengene fra auksjonen skulle gå til de 11 damene som har anklaget Trump for å ha antastet dem.

  • Se video lenger ned.

Angrepet på fortauet ble fanget på kamera, og i videoen ser man Otis med anleggshjelm på hodet og refleksvest, mens han går løs på stjernen med slegge.

Otis snakket åpent i telefonen med CNN om sin avsmak for den republikanske presidentkandidaten.

– Jeg hadde fått nok av Trumps aggressive språk mot kvinner og hans oppførsel, og hans seksuelle vold med kvinner og mot kvinner, sa Otis og siktet til anklager mot Trump som han selv har avvist som falske.

– Jeg har selv hatt fire familiemedlemmer som har blitt angrepet eller vært utsatt for seksuell vold. Det ble veldig personlig for meg, la han til.

Laster Twitter-innhold

Bygget mur rundt stjernen

Trumps stjerne på Hollywood Boulevard har fått kjørt seg siden forretningsmannen og realitystjernen ble presidentkandidat. Den blir jevnlig trampet demonstrativt på og folk har blant annet malt svastika på den.

Liket etter at Trump formelt ble klar som republikanernes presidentkandidat i USA, lovet han å bygge en mur langs grensen til Mexico, dersom han blir valgt.

En av mange som reagerte sterkt var kunstneren som går ved navnet Plastic Jesus. Han viste dette ved å bygge en miniatyrmur dekket med piggtråd og amerikanske flagg rundt stjernen.

I mars sprayet den norske gatekunstneren Pøbel et merke som symboliserer «demp-knappen» på stjernen.

US-ENTERTAINMENT-POLITICS-TRUMP
Foto: MARK RALSTON / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt