Hopp til innhold

Dyrepasserne kler seg ut som pandaer

Det er faktisk ikke for moro skyld at dyrepasserne ved et reservat i Kina trekker i heldekkende pandadrakter. Det er snarere for å forberede pandaunger født i fangenskap, på livet i naturen.

Grunnen er at pandaungene skal ha så lite kontakt med mennesker som mulig.

Dyrepasserne ved Hetaoping pandareservat vest i Kina mener at pandadraktene er viktige for at ungene skal klare å overleve etter at de blir sluppet fri i naturen, skriver Daily Mail.

Ifølge The Telegraph er det ikke klart om pandaene faktisk lar seg lure av dyrepasserne utkledd som pandaer, men de ansatte ved Hetaoping pandareservat i Sichuan-provinsen i Kina er overbevist om at det er riktig framgangsmåte.

På disse bildene er det en fire måneder gammel pandaunge som hentes inn til en fysisk undersøkelse av ansatte i pandadrakter.

300 født i fangenskap

Kina har de siste årene gjort mye for å øke antallet kjempepandaer, som ifølge WWF er en av verdens mest sjeldne dyrearter. Kjempepandaen lever bare i bambusskogene i Kina.

I år har de nådd den magiske grensen på 300 dyr født i fangenskap, som gjør at de nå skal forsøke å sette ut pandaene i naturen der de skal klare seg selv.

I 2006 ble den seks år gamle pandaen Xiang Xiang satt fri etter at han hadde fått tre års opplæring i å overleve ved å sanke mat og markere sitt revir. Han ble imidlertid funnet død etter ti måneder, trolig drept av andre ville pandaer.

Under 2500 kjempepandaer

Det finnes i dag under 2500 ville kjempepandaer og arten er svært utrydningstruet. På grunn av Kinas sterke økonomiske vekst er pandaenes naturlige miljø halvert i løpet av de siste 20 årene.

Dyrepasser kler seg ut som panda i Hetaoping i Kina

En dyrepasser som har kledd seg opp i pandadrakt ved Hetaoping-reservatet i Kina, henter inn en fire måneder gammel pandaunge til undersøkelse.

Foto: STRINGER SHANGHAI / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt