Klarte ikke å sjøsette livbåt fra fergen i Sør-Korea

Et medlem av mannskapet på den sørkoreanske fergen som sank med mange mennesker om bord i forrige uke, sier at de forsøkte å sjøsette livbåter, men ikke klarte det.

Sør-Korea

Over 100 omkomne er til nå hentet opp fra den forliste ferja Sewol i Sør-Korea, men listen over savnede teller fortsatt nærmere 200 navn.

Foto: Lee Jin-man / Ap

Grunnen var at skipet allerede hellet for mye, oppga en av de fire som er pågrepet etter ulykken.

De fire ble tirsdag avhørt av påtalemyndigheten i en sørkoreansk domstol. Uttalelsen fra matrosen kom da de fire svarte på spørsmål utenfor retten.

Fergen hadde 476 mennesker om bord, de fleste av dem sørkoreanske skoleelever, da den forliste 17. april på vei til den populære ferieøyen Jeju.

100 døde

Dykkere henter stadig opp flere omkomne fra fergen Sewol i Sør-Korea. Det offisielle tallet på omkomne er nå oppe i 104, opplyser myndighetene.

198 personer er fortsatt savnet, opplyste myndighetene natt til tirsdag norsk tid.

174 mennesker, blant dem kapteinen og størstedelen av mannskapet, ble evakuert fra det synkende skipet, mens flesteparten av de øvrige fulgte fergen til bunns.

Ferjekatastrofen kostet dermed rundt 300 mennesker livet og dette gjør ulykken til en av de verste i fredstid i Sør-Korea.

Nærmere 300 mennesker omkom da en ferge kantret og sank utenfor vestkysten av Sør-Korea i 1993, mens over 500 mennesker omkom da et kjøpesenter i Seoul raste sammen to år senere.

Seks pågrepet

Loggbøkene fra de siste minuttene om bord i Sewol, viser at det rådet panikk og ubesluttsomhet på brua.

Kapteinen, som har beklaget sin egen oppførsel under ulykken, ble pågrepet lørdag sammen med to andre besetningsmedlemmer.

Mandag ble ytterligere tre besetningsmedlemmer og én maskinist fra den sunkne fergen utenfor Sør-Korea tatt inn til avhør.

De risikerer samme siktelse som kapteinen, melder nyhetsbyrået Yonhap.

SISTE NYTT

Siste nytt