Kjørte inn i sperringer ved parlamentet i London – etterforskes som terror

LONDON (NRK): Mannen som i bil braste inn i fotgjengere og syklister utenfor Westminsterpalasset i morges er mistenkt for terror.

En mann er pågrepet etter at bilen han kjørte krasjet inn i sperringene utenfor parlamentet i London. Han vil foreløpig ikke samarbeide med politiet.

Det opplyste politiet på en pressekonferanse utenfor Scotland Yard tirsdag formiddag. To fotgjengere ble brakt til sykehus med skader, en tredje ble behandlet på stedet. Men ingen ble livstruende skadet etter hendelsen som skjedde ved 7.30-tiden lokal tid.

Antiterrorpolitiet i London leder etterforskningen av hendelsen.

– Det ser ut til at påkjørselen skjedde med vilje. Det, og at det at det skjedde utenfor et symboltungt sted, gjør at vi behandler dette som en terrorhendelse, sier Neil Basu i Scotland Yard.

Ingen flere personer var i bilen som kjørte inn i sperringene, og politiet har ikke funnet noen våpen i forbindelse med hendelsen.

Mannen som kjørte bilen vil ikke samarbeide med politiet. Identiteten hans er heller ikke kjent.

Forensic investigators work at the site after a car crashed outside the Houses of Parliament in Westminster, London

Politiet undersøker bilen som ble brukt under det som blir etterforsket som et terrorangrep utenfor Westminster-palasset tirsdag.

Foto: Henry Nicholls / Reuters

Ikke høynet terrorfare

Et stort område rundt parlamentet er avsperret, og det er stort politioppbud på stedet. Mer enn ti politibiller er på stedet, i tillegg til flere væpnede politifolk. T-banestasjonen Westminster var også som følge av hendelsen, men ble åpnet igjen tirsdag ettermiddag.

Sperrebånd og politifolk utenfor parlamentet i London
Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Myndighetene har ikke høynet terrorfaren som en følge av dagens hendelse. Terrorfaren i Storbritannia er satt til "høyt", som er det nest høyeste nivået. Det øverste nivået innebærer at det er overhengende fare for et angrep, noe det var flere ganger i 2017.

Hundrevis av skuelystne turister flokker seg rundt politisperringene i området med spørsmål om hva som har skjedd. Både Westminsterpalasset, Big Ben, og Westminster Abbey er store turistmål i den britiske hovedstaden.

– Hørte skrik

Ewalina Ochab var vitne til hendelsen. Hun forteller til det britiske nyhetsbyrået PA at det virket som om bilen bevisst kjørte inn i sperringene.

– Jeg gikk på den andre siden av veien da jeg hørte bråk og noen som skrek. jeg snudde meg og så en sølvfarget bil som kjørte veldig fort nær rekkverket, kanskje til og med på fortauet, sier hun.

– Personen som kjørte gikk ikke ut av bilen, la hun til.

Politifolk utenfor parlamentet i Lonson

Det er stort politioppbud på stedet og væpnet politi har blitt sendt ut.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Minner om terroren i fjor

For mange briter minner dagens hendelse om terrorangrepet i London i fjor vår.

22. mars 2017 drepte Khalid Masood fire personer da han kjørte ned en rekke fotgjengere på Westminster Bridge før han krasjet i et gjerde ved Parlamentet.

Han forsøkte deretter å komme seg inn i parlamentsbygningen. En politimann ble knivstukket, og døde senere av skadene. Masood ble skutt og drept av politiet.

Laster Twitter-innhold

Storbritannia ble ramemt av en rekke terrorangrep i fjor og om lag 70 mennesker mistet livet.

SISTE NYTT

Siste nytt