Kina svarer USA og høyner sine tollsatser

Kina svarer på USAs nye tollsatser med å innføre toll på amerikanske varer verdt 60 milliarder dollar.

Xi Jinping og Donald Trump

Gemyttlig da Kinas president Xi Jinping besøkte USA og Donald Trump i fjor. Nå går de to landene mot en handelskrig.

Foto: Nicolas Asfouri / AFP

I går kunngjorde president Donald Trump at USA innfører toll på kinesiske importvarer til en verdi av 200 milliarder dollar, eller mer enn 1720 milliarder norske kroner.

Nå melder det kinesiske finansdepartementet at tollsatsene skal økes med mellom fem og ti prosent fra den 24. september.

– Hvis USA insisterer på å øke sine satser ytterligere, vil Kina svare med lignende tiltak, heter det fra departementet.

USA til fase tre

Donald Trump har gjort det klart at USA vil gå til fase tre, hvis Kina svarer på USAs økte tollsatser, slik landet altså nå gjør.

– Om Kina kommer med gjengjeldelser mot våre bønder og annen industri, vil vi øyeblikkelig gå til fase tre, som er ytterligere toll på varer verdt rundt 267 milliarder dollar, sa Trump mandag.

Trump anklager Kina for å bruke handelskrig til å forsøke å påvirke det kommende mellomvalget.

– Kina har åpenlyst erklært at de aktivt forsøker å påvirke og endre vårt valg ved å angripe våre bønder, gårdeiere og/eller industriarbeidere på grunn av deres lojalitet til meg, skriver Trump på Twitter.

Et containerskip seiler utenfor Qingdao

Et containerskip seiler utenfor Qingdao i Shandong-provinsen i Kina. Verdens nest største økonomi varsler nå toll på amerikanske varer, som svar på at USA har besluttet å trappe opp sin bruk av toll mot Kina.

Foto: AP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt