Khamenei reiste sammen med sine livvakter rett til sentrum av byen for å se skadene og det pågående redningsarbeidet, opplyser en journalist fra nyhetsbyrået AFP. Han tok også ruinene av den rundt 2.000 år gamle festningen i nærmere øyesyn. President Mohammad Khatami var ventet til katastrofeområdet først senere i dag.
Samtidig fortsetter dødstallene etter jordskjelvet å stige, og opposisjonsgruppen Folkets Mujahedin hevder at prestestyret ikke har satt inn gode nok forebyggende tiltak, som kunne ha hindret de store tapene av menneskeliv.
30.000 mennesker kan være omkommet, og sjansen for å finne overlevende er små, rapporterer NRKs korrespondent Knut Magnus Berge fra Iran.
-2.000 overlevende

Khamenei kom i dag til Bam og lovet å bygge opp den ødelagte byen (Scanpix/AP)
Samtidig opplyste iranske Røde Halvmåne i dag at over 2.000 mennesker er blitt funnet i live i ruinene etter skjelvet.
Bijan Daftari, som leder redningsarbeidet for Røde Halvmåne, sier også at over 12.000 skadde er blitt evakuert med fly til andre steder i landet etter skjelvet fredag.
Letingen etter overlevende fortsatte i morges. Tyske redningsarbeidere hørte i natt bankelyder i ruinene i Bam, som ligger rundt 1.000 kilometer sørøst for hovedstaden Teheran. En talskvinne ved redningstjenesten THWs hovedkvarter i Bonn sa at letemannskapene fortsatt håpet å finne overlevende.
Røde Kors-fly

Forsyninger kjøres nå inn i Bam, og langs veien prøver folk å få tak i blant annet hardt tiltrengt vann (Scanpix/AP)
Norges Røde Kors var i morges i ferd med å klargjøre den første flyforsendelsen til Bam.
- Det som trengs i Iran nå er riktig utstyr, ikke feil personell. Vi vil nå forsterke det utstyret som trengs der nede, sier generalsekretær Jonas Gahr Støre i Norges Røde Kors.
- Nå går vi fra en fase som handler om å berge de levende, til å ta vare på dem som har overlevd. Da trengs det tak over hodet, varme, elektrisitetskapasitet og helse, sier Gahr Støre.
Det er til nå begravet 25.000 døde etter jordskjelvet som rammet Bam ved daggry sist fredag, og myndighetene frykter altså at tallet ville stige til 30.000, og advarer om fare for epidemier hvis de omkomne ikke blir raskt gravlagt.
Frykt for Teheran
Samtidig sprer frykten seg for at Teheran kan bli det neste offeret for et jordskjelv, og at dette skjelvet vil bli en katastrofe som får tragedien i Bam til å blekne. Den iranske hovedstadens rundt 12 millioner innbyggere bor og arbeider i et område der det ligger tre såkalte seismiske linjer.
– Risikoen for et jordskjelv i Teheran er svært stor, sier lederen for byens krisedirektorat Mazyar Hosseini til nyhetsbyrået AFP.
– Det forrige store jordskjelvet rammet byen rundt 1830, så det kan skje når som helst, tilføyer han. Statistisk sett må byens innbyggere regne med et større jordskjelv hvert 150. år, slik at teheranerne allerede lever på lånt tid, påpeker Hosseini.
Plyndring

En iransk prest overvåker plasseringen av døde i en av massegravene. Over 20.000 er omkommet, og det fryktes epidemier (Scanpix/AP)
Mens myndighetene i Bam leter etter nye gravplasser for de omkomne der, forsøkte politiet i natt å stanse omfattende plyndring. Plyndringen hindrer hjelpearbeidet og forsøkene på å forhindre epidemier, sier iranske tjenestemenn.
Ranere skal ha angrepet lastebiler med nødhjelp til jordskjelvofrene i Bam, og tømt dem for alt innhold. Samtidig har strømmen av folk som selv vil lete etter slektninger og venner i byen blitt et alvorlig problem for letemannskapene.
Iranske sikkerhetsstyrker fikk i natt ordre om å stanse all annen trafikk enn transport av nødhjelp inn til Bam. En lokal tjenestemann sier at letingen etter overlevende trolig ville bli avsluttet i løpet av dagen og innsatsen konsentrert om å begrave de døde.