Kashmir frykter mer ekstremvær

Uvanlig kraftig regnvær har ført til den våteste måneden i indiske Kashmir på over hundre år, ifølge værekspertene. Hittil har ekstremværet krevd minst 17 menneskeliv.

Flom i Kashmir
Foto: ROUF BHAT / Afp

– Vi leter fortsatt etter en person som er begravd i massene, sier Fayaz Ahmad Lone, ved det lokale politiet i landsbyen Ledham til Reuters.

Femten personer omkom da et jordskred tok med seg et hus i landsbyen, som ligger rundt fire mil fra delstatshovedstaden Srinagar. To andre omkom i en annen landsby.

Tirsdag forsøker indiske redningsmannskaper å redde innbyggere som er truet av vann og skred i det fjellrike nord. Soldater og polititjenestemenn bruker spader for å grave ut savnede og døde.

I tillegg er fire helikoptre satt i beredskap etter at dalen utstedte flomalarm.

Hundrevis må forlate hjemmene sine

Hundrevis av indere har måttet forlate sine hjem etter at elvene gikk over sine bredder, og værmelderne advarer om enda mer regn i regionen.

Ifølge det indiske nyhetsmediet Tehelka, har myndighetene bedt innbyggere i lavtliggende områder i Kashmir og Jammu om å flytte til tryggere steder.

Området ble også rammet av ødeleggende flom for litt over et halvt år siden, og innbyggerne frykter hva de nå har i vente.

Den siste måneden har vært den våteste i Himalaya på over hundre år, ifølge Indian Institute of Tropical Meteorology. Det ekstreme regnværet har ikke bare tatt liv, men også ødelagt mange avlinger og eiendom.

Fortvilelsen har bidratt til en massiv selvmordsbølge blant indiske bønder de siste ukene.

Flom i Kashmir

Vannet har inntatt byen Srinagar, og lager problemer for trafikken.

Foto: ROUF BHAT / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt