NRK Meny
Normal

Karadzic ville være bohem

Radovan Karadzic skrev artikler for et helseblad under dekknavnet Dragan David Dabic. Hårfrisyren forklarte han med at han gjerne ville være litt bohemsk.

Radovan Karadzic
Foto: HO / REUTERS

Bladet heter "Zdrav život" som betyr "Et sunt liv". Redaktøren for bladet, Goran Kojic, forteller at Dragan David Dabic virket som en fin mann som var opptatt av åndelighet .

Lite visste han at denne mannen var en av de mest ettersøkte krigsforbryterne i verden.

Fattet aldri mistanke

Redaktøren for bladet, Goran Kojic møtte Radovan Karadzic i september under en forelesning om åndelighet. Kojic ble da introdusert for Karadzic av en venn.

- Jeg kunne aldri forestille meg at denne mannen er den ettersøkte krigsforbryteren.

De ansatte i redaksjonen fattet aldri mistanke til denne mannen som har skrevet en artikkel i siste nummeret av bladet.

- Han var innom redaksjonen og snakket med meg, og jeg synes det han skrev var svært interessant. Vi snakket aldri om politikk eller liknende, og jeg trodde aldri at denne mannen kunne være Radovan Karadzic, sier han til B92.

Han forteller videre at Radovan Karadzic ikke så "normal" ut, og da Kojic spurte Karadzic om håret hans fikk han til svar at det bare var mote, litt sånn bohemsk.

"Diplomet var i USA"

- Da jeg ble kjent med ham merket jeg at han kjente fagfeltet, alternativ medisin, som vi her i bladet skriver om. Han hadde en dybde i seg som er karakteristisk for en psykiater, sier Kojic til B92.

Da Kojic spurte Karadzic hvor han ellers jobbet, fikk han til svar at det var en privatklinikk. Når han spurte om å få se på diplomet hans, svarte han at diplomet var å finne hos hans hustru, som var i USA.

Holdt flere forelesninger

Radovan Karadzic gikk under navnet Dr. Dragan David Dabić. Ved siden av å skrive for bladet, holdt han forelesninger innen psykologi og bioenergi.

På den tredje festivalen , som het "Det sunne livet", og som fant sted i mai, holdt han en forelesning under tittelen: "Hvordan ta vare på sin indre energi".

I april holdt han et foredrag i byen Novi Sad om meditering. Fra 2002 har han gitt ut flere diktsamlinger, mens i 2006 kom boken "Intervju og taler". Alt dette under dekknavnet Dragan David Dabic.

Se i nett-tv: Levde på flukt i over 10 år

Se i nett-tv: Norsk-bosniske Nina: Gråt av glede

Se i nett-tv: Feiring i Sarajevo

Se i nett-tv: Thorvald Stoltenberg ikke overrasket

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt