Normal

Kapring av norsk tanker avverget

Canadiske styrker har avverget et forsøk på å kapre den norske tankeren Front Ardenne utenfor Somalia. Mannskapet på tankeren deler sine bilder med NRK.

Pirater ved Front Ardenne

Slik så det ut for mannskapet da piratene kom.

Foto: Front Ardenne

Front Ardenne tilhører John Fredriksens rederi Frontline. Tankeren seiler under norsk flagg, men ingen av mannskapet er norske. Offiserene og kapteinen skal være russiske statsborgere, mens resten av mannskapet består av russere og filippinere.

Se mannskapets egne bilder

Kastet våpnene i sjøen

Det canadiske marinefartøyet Winnipeg gikk til aksjon etter at pirater væpnet med geværer og håndgranater forsøkte å borde 150.000-tonneren sent lørdag kveld. Fartøyet deltar i en aksjon i NATOs regi for å stanse piratvirksomheten langs den somaliske kysten.

- Da de så at piratene nærmet seg, fulgte de sine prosedyrer etter boken og sendte ut nødanrop. Dette ble fanget opp av et canadisk marinefartøy som kom ganske raskt til unnsetning og fikk piratene vekk fra vårt skip, sier administrerende direktør Dag Christoffersen i V. Ships Norway, som driver det Frontline-eide skipet, til NRK.

Var raskere enn piratene

Front Ardenne ble forsøkt kapret av pirater utenfor kysten av Somalia.

Foto: Frontline

Piratene ble jaget bort fra Front Ardenne og kastet våpnene sine i sjøen før de forsøke å komme seg unna i en småbåt. De ble innhentet flere timer senere, men løslatt etter at de var avhørt, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Mannskapet på skipet bra, og skipet fortsetter til destinasjonen sin i Kina, sier Christoffersen.

Han legger til at man alltid frykter angrep i dette området. Men Front Ardenne fortsetter som normalt fremover, og vil fremdeles bruke ruten der piratene herjer, som er en av verdens største skipsleder, opplyser Christoffersen.

Video nsps_upload_2009_4_19_19_27_43_3392.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Dag Christoffersen forteller om angrepsforsøket.

SE OGSÅ: Piratproblemet

Var raskere enn piratene

Det canadiske marinefartøyet Winnipeg fanget altså opp nødanrop fra det norskregistrerte skipet.

- Vi la oss i veien for piratene, vi var raskere enn dem og kunne overraskende nok også manøvrere lettere, sa medietalsmann Michael McWhinnie om bord i Winnipeg til Reuters.

Han fortalte at den canadiske fregatten gikk for slukte lanterner da den inhentet piratene. Winnipeg deltar i en aksjon i NATOs regi for å stanse
piratvirksomheten langs den somaliske kysten.

Hjelpen kom - Front Ardenne

Slik så mannskapet det da hjelpen kom.

Foto: Front Ardenne

Tjener millioner som sjørøvere

Somaliske sjørøverne har i disse farvannene kapret flere titalls skip, tatt mange sjøfolk som gisler og fått utbetalt millionbeløp i løsepenger den siste tiden.

Mange av piratene er blitt tatt, etter at NATO satte i gang sin operasjon for å få slutt på sjørøveriet mot den tette skipstrafikken i Adenbukta utenfor Somalia. Men det hersker usikkerhet om hvor pågrepne sjørøvere skal sendes for å bli stilt for retten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt