NRK Meny
Normal

Kapret skip på vei mot Somalia

Den norskeeide kjemikalietankeren som ble kapret utenfor Madagaskar er på vei til piratfarvannene utenfor Somalia, opplyser rederiet Brødvigtank.

UBT Ocean

Det kaprede skipet UBT Ocean tilhører Brøvigtank i Farsund.

Foto: Dongfangship.com

Kjemikalieskipet UBT Ocean ble bordet av pirater tidlig fredag morgen. Det har et asiatisk mannskap på 21. Det er ingen norske besetningsmedlemmer.

Tankeren tilhører Brøvigtank i Farsund og drives kommersielt og teknisk fra Singapore.

Skipets driftsselskap Nautictank mottok meldingen ved 06.30-tiden norsk tid og hadde en stund kontakt med skipet.

Vet lite

– Kontakten ble brutt, og de har ikke oppnådd kontakt med det siden. Vi har imidlertid skipets posisjon. Vi vet nøyaktig hvor det befinner seg, og dessverre er det på vei mot somalisk farvann, sier daglig leder i Brøvigtank AS i Farsund, Svenn O. Pedersen.

Svenn O. Pedersen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

UBT Ocean kom fra Fujairah i De forente arabiske emirater og var på vei til Dar-es-Salaam i Tanzania. Skipet seiler under Singapore-flagg.

Da skipet ble tatt befant det seg langt unna områder der de somaliske kaprerne vanligvis opererer.

– Det er for tidlig å spekulere i noe som helst, men jeg ønsker å presisere at det vil bli lagt vekt på å få oversikt over situasjonen og ivareta mannskapenes sikkerhet best mulig, sier Svenn O. Pedersen.

– Vi vet ikke om det har vært løsnet skudd eller om noen er skadd. Vi vet kort og godt ingenting, ut over at kaprere har tatt kontrollen. Vi har ikke mottatt noen krav og må bare avvente utviklingen, sier Pedersen.

Les: Løslatt skip kapret på ny

Les: Norsk skip kapret av pirater

Les: Tankskip kapret i Aden-bukta

Mannskapet fra Burma

Edward Ion fra Helix Media har informasjonsansvaret for driftsselskapet Nautictank i Singapore sier at samtlige mannskapsmedlemmer kommer fra Burma.

- De har fortalt at angrepet varte rundt en time. Driftsselskap og rederi hadde en stund kontakt med kaprerne, men den ble brutt etter en stund. Siden har det ikke vært kontakt, sier Edward Ion til NRK.

Madagaskar
Foto: NRK

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt