NRK Meny
Normal

Kamper ved Aleppos «humanitære korridor»

Det har brutt ut kamper ved en av de «humanitære korridorene» i Aleppo, melder nyhetsbyrået AFP. Hæren har åpnet åtte veier ut av den beleirede bydelen.

Aleppo

En mann sitter i en utbombet boligblokk i Aleppo.

Foto: ABDALRHMAN ISMAIL / Reuters

Det syriske militæret hadde erklært en ensidig våpenhvile slik at befolkningen i det østlige Aleppo skulle få en mulighet til å komme seg ut av den utbombede bydelen.

De statlige mediene i landet meldte at hæren hadde åpnet korridorer der grønne busser sto og ventet på folk for å kjøre dem bort.

– Vi garanterer fri ferd. Grip sjansen og redd familien din, lød budskapet som ble ropt ut via en høyttaler nær en av korridorene der passasjen skulle være fri.

Cirka 250.000 mennesker bor i byen som har vært mer eller mindre beleiret siden midten av juli.

AFP: – Kamper i korridoren

Men på morgenen torsdag meldte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at det ble avfyrt skudd ved korridoren.

Få minutter senere opplyste en journalist fra AFP at det var brutt ut kamper på stedet.

Det statskontrollerte syriske nyhetsbyrået SANA anklager «terrorgrupper» for å stå bak.

Det var lovet at våpenhvilen skulle vare i 11 timer slik at sårede kunne evakueres og nødhjelp bringes inn til de opprørskontrollerte delene av den krigsherjede syriske byen.

Russland har også lovet opprørere en trygg utvei fra Aleppo såfremt de går med på å reise til Idlib-provinsen lenger vest.

Russlands president Vladimir Putin er villig til å forlenge våpenhvilen i Aleppo i Syria. Våpenhvilen går ut på at Russland og Syria frastår fra å bombe byen. Det ble klart i natt etter forhandlinger i Berlin med Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt