NRK Meny
Normal

Kampene mot Israel fortsetter

- Angrepet på den israelske byen Haifa er bare begynnelsen, sa Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i en tv-overført tale i dag.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah
Foto: Ramzi Haidar / Scanpix/AFP

Nasrallah snakket til libanesere via tv-kanalen Al Manar.

I talen advarer også om at Hizbollahs kamp mot Israel ikke har noen grenser, og at de vil bruke alle tilgjengelige midler for å forsvare sitt hjemland og sitt folk.

 

Blodig støvel på togstasjonen i Haifa
Foto: A.Schalit / Scanpix/AP

Minst åtte israelere ble drept da en rakett skutt fra Libanon traff storbyen Haifa. Bombingen av Libanon fortsatte i natt og i morges. 

Både Hizbollah og den israelske hæren melder om en rekke rakettangrep fra Sør-Libanon i dag.

Minst ti raketter traff Haifa, flere av dem traff en jernbanestasjon og området rundt den.

Hardt såret

Flere titalls mennesker ble såret i angrepene, for flere av dem skal tilstanden være alvorlig, melder medisinske kilder i Haifa.

Ikke på ti år har Hizbollah-raketter forårsaket så store skader i Israel, og rakettangrepene har forårsaket panikk både i Haifa og andre byer. Titusener av israelere har gått i bomberommene. Og israelske politikere lover å slå hardt tilbake.

Også i hovedstaden Tel Aviv er innbyggerne bedt om å holde seg i beredskap i tilfelle angrep.

Patriot-raktter

I morges sa den israelske hæren at landet har plassert ut en rekke Patriot-raketter rundt Haifa - antiluftskyts-rakketer som skal prøve å stanse rakettene fra Libanon. Disse ble sist brukt under Golf-krigen i 1991 for å stanse Scud-rakettene fra Irak.

 

Patriot-raketter i Haifa
Foto: R.Schutzer / Scanpix/AP

 

 Også mot Libanon er det gjennomført en rekke angrep i natt og i dag tidlig. For andre gang ble Hizbollahs TV-stasjon bombet. En bro som knytter Beirut til hovedveien, ble ødelagt. Flere hus i Beiruts sørlige områder, der Hizbollah har hovedkvarter, ble bombet i natt.  

Den israelske avisen Yedioth Ahronoth skriver at kommandosoldater fra den israelske marinen har gått inn i Libanon. En talskvinne for hæren ville ikke kommentere opplysningene.Men Gadi Eisenkraut i Israels sentralkommando bekrefter meldingen.

- Israelske spesialstyrker opererer på bakken inne i Libanon, i samarbeid med fly- og marinestyrkene, sa han.

 - Israel forsvarer seg

Fra G8-møtet i St Petersburg gjentok i dag USAs president bush at Israel har rett til å forsvare seg selv i Midtøsten,

- Vår melding til Israel er: Forsvar dere, men vær oppmerksom på konsekvensene. Så vi ber dem begrense seg, sa Bush. Han støttet dermed ikke Libanons krav om en våpenhvile umiddlebart, som ble satt fram i går kveld.

Frankrikes president Chirac, som også er på G8-møtet, sa derimot at kreftene ”som setter på spill sikkerheten, stabiliteten og uavhengigheten til Libanon, må stanses”.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt