Hopp til innhold

Går mot et nytt «nei» til å skrote Obamacare

Natt til tirsdag erklærte enda en senator at hun vil stemme imot en ny helsereform.

Donald Trump

SPØKER FOR REFORM: Den nye helsereformen går blant annet ut på å erstatte Obamacare med ikke-øremerkede bevilgninger til delstatene, som de i stor grad kan bruke som de vil på helsetjenester.

Foto: Mandel Ngan / AFP

Natt til tirsdag erklærte den fjerde, Susan Collins, på sin Twitter-konto at hun vil stemme imot.

– Helsetjeneste er et dypt personlig og sammensatt område som påvirker hver enkelt av oss og en seksdel av den amerikanske økonomien. Omfattende reformer i vårt helsevesen og Medicaid kan ikke gjøres på en tilfredsstillende måte innenfor en begrenset tidsramme, særlig ikke når loven det dreier seg om er et bevegelig mål, skriver Collins i sin uttalelse.

Susan Collins

IMOT: Senator Susan Collins erklærte natt til tirsdag at hun er imot det nye forslaget om helsereform.

Foto: Robert F. Bukaty / AP

Mandag gjorde konservative Rand Paul det klart at han fortsatt ikke vil stemme på det republikanske forslaget som han mener er for kostbart, enda den republikanske ledelsen i helgen hadde modifisert forslaget i håp om å få ham med. Også senator Ted Cruz har sagt han er motstander av det nye forslaget.

Skuffet over McCain

I juli var det John McCains stemme alene som stoppet Trump-administrasjonens forsøk på å skrote Obamacare.

– Jeg mener at hvis du ser på McCain og hva han har gjort, så er det et enormt slag i trynet for det republikanske partiet. Enormt. Han var klar for å stemme ja, helt til klokka ett eller to, da han stemte nei, sa den amerikanske presidenten på radioprogrammet The Rick & Bubba Show i natt, skriver CBS.

John McCain

MCCAIN: I 2008 stilte John McCain som republikanernes presidentkandidat mot Barack Obama.

Foto: J. Scott Applewhite / AP

I forrige uke sa McCain at han heller ikke med god samvittighet kan stille seg bak det siste forslaget om en ny helsereform som skal erstatte Obamacare.

Imot nytt forslag

– Jeg kan ikke med god samvittighet stemme for forslaget til Graham og Cassidy, heter det i en uttalelse fra McCain fredag.

Det er de republikanske senatorene Lindsey Graham fra South Carolina og Bill Cassidy fra Louisiana som står bak det nye forslaget. De trenger 50 stemmer for å få den nye reformen gjennom i Senatet.

Forslaget går blant annet ut på å erstatte Obamacare med ikke-øremerkede bevilgninger til delstatene, som de i stor grad kan bruke som de vil på helsetjenester.

Republikanernes siste forsøk på å fjerne Barack Obamas helsereform vil mislykkes om ikke tre-fire skeptiske senatorer kan overtales, skriver NTB.

50 av deres 52 senatorer må stemme for deres alternative helsereform for at den skal gå gjennom. Samtlige 48 demokratiske senatorer vil stemmer imot, og da har republikanerne bare råd til at to av deres hopper av.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt