Normal

McCain vender tommelen ned for helsereform – igjen

Den republikanske senatoren John McCain varsler at han vil stemme mot sitt eget partis siste forsøk på å reversere Obamas helsereform. Dermed er forslaget trolig dødt.

John McCain

TOMMEL NED: John McCain stemte mot sitt eget parti da de i juli forsøkte å vedta en ny helsereform. Fredag varslet han at han vil stemme nei også til det siste lovforslaget.

Foto: Justin Sullivan / AFP

I en Twitter-melding fredag erklærer Arizona-senator og tidligere presidentkandidat John McCain at han nok en gang vil vende tommelen ned for Republikanernes forslag til ny helselov.

«Jeg kan ikke med god samvittighet stemme for Graham-Cassidy. Et lovforslag som har innvirkning på så mange liv, fortjener en tosidig tilnærming», skriver McCain.

Laster Twitter-innhold

Andre gang

Det såkalte Graham-Cassidy-lovforslaget er republikanernes siste forsøk på å «avskaffe og erstatte» helsereformen president Obama fikk vedtatt i 2010.

Hvis McCain stemmer mot, blir det i så fall andre gang på kort tid at den egenrådige senatoren vender tommelen ned for sitt eget partis forsøk på å banke gjennom en helsereform i rekordfart.

Både Republikanerne i Kongressen og president Donald Trump har lagt stor prestisje i å avskaffe Obamas helsereform, men har måttet tåle kritikk for å gå forhastet frem.

Da et tilsvarende lovforslag var oppe til votering i juli, skapte det stor oppstandelse da en syk McCain vendte tilbake til Washington DC og på dramatisk vis vendte tommelen ned for sitt eget partis forslag.

Frir til begge sider

Republikanerne har 52 av 100 senatorer, og trenger minst 50 stemmer for å få lovforslaget gjennom Senatet i denne omgang.

Fra før av har Kentucky-senator Rand Paul varslet at han vil stemme mot, mens Maine-senator Susan Collins har sagt at hun heller mot nei.

Dermed ligger McCains stemme nok en gang an til å bli den avgjørende.

Kongressens budsjettkontor, som utreder de økonomiske konsekvensene av nye lovforslag, har varslet at deres overslag ikke vil være klare før neste uke. Samtidig ivrer Republikanerne i Senatet for å stemme over lovforslaget før 30. september.

Til nyhetsbyrået AP sier McCain at han ikke kan støtte lovforslaget fordi han ikke vet hvilke konsekvenser det vil få for prisene og dekningen på helseforsikring for vanlige amerikanere.

I stedet for forslaget som nå ligger på bordet, ønsker McCain seg en helsereform som er forankret på begge sider av det politiske spekteret.

– Vi kan utrette bedre ting ved å jobbe sammen, Republikanere og Demokrater, sier McCain.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt