NRK Meny
Normal

Jordskjelv målt til 7,1 i Chile

Et jordskjelv målt til 7,1 rammet søndag kysten av Chile, litt sør for byen Concepcion.

Video Jordskjelv i Chile skapte frykt

Jordskjelv i Chile skapte frykt. Reporter: Berit Rekaa.

Det melder de amerikanske overvåkerne US Geological Survey.

Ved Chiles nest største by

Jordskjelvet skjedde i Bio-Bio-regionen nordvest for Temuco, sør for Concepcion - en av byene som ble verst rammet i jordskjelvet i februar.

Universitetsbyen Concepcion er den nest største byen i Chile. Ved det kraftige jordskjelvet i februar ble hele byen flyttet tre meter vestover.

Jordskjelvet ble følt ved flyplassen i Temuco, men førte ikke til skader der. Det meldes at telekommunikasjonen i Araucania-regionen fikk seg en smell, men at alt annet virker som normalt.

Chile ligger på den såkalte Ildringen i Stillehavet - et 40 000 kilometer langt, hesteskoformet belte av dyphavsgroper, vulkanbelter og plategrenser. I februar ble landet rystet av et jordskjelv som målte 8,8. Minst 520 personer omkom i skjelvet, som også forårsaket en lokal tsunami.

Flere mindre skjelv i dag

Det er ikke sendt ut tsunamivarsler etter dagens skjelv, opplyser Tsunami Center på Hawaii.

Det er ikke meldt om store skader etter skjelvet, som ifølge USGS skjedde 16,9 kilometer under bakken, rundt klokken 17.20 lokal tid.

Den chilenske avisen La Tercera melder om flere små jordskjelv i Chile i dag, der det siste skjelvet sør for Concepcion har vært det kraftigste.

Skjelvet ble også merket i Patagonia i Argentina.

Ifølge USGS var skjelvet i dag et etterskjelv etter 8,8-skjelvet i februar.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt