Sinte pårørende jaget statsministeren

Sinte innbyggere i gruvebyen Soma jaget statsminister Recep Tayyip Erdogan inn på et supermarked da han kom for å ta del i sorgen. NRKs reporter Sigurd Falkenberg Mikkelsen er i Soma, og forteller om en by preget av sorg og fortvilelse.

Angriper statsministersn partikontor i Soma

Sinte pårørende angrep onsdag kontoret til statsministerens parti i Soma, men ble stanset av det massive politioppbudet i anledning statsministerens visitt.

Foto: Emrah Gurel / Ap
Partikontor i Soma

Kontoret til statsministerens parti ble herjet av rasende pårørende.

Foto: Emrah Gurel / Ap

– Redningsarbeidet pågår fortsatt, men med lavere intensitet enn i går, forteller NRKs korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen som kom til den rammede gruvebyen Soma i det vestlige Tyrkia i går ettermiddag.

282 gruvearbeidere er bekreftet døde, men fortsatt er over 100 savnet nede i den to kilometer dype og fire kilometer lange kullgruven.

– Det er en stadig strøm av redningsarbeidere som går ned i gruven, forteller Mikkelsen.

Ingen levende opp i natt

Det er ikke brakt opp levende i natt, men flere døde er funnet og brakt ut i dagslyset. Det er usikkert om det fortsatt brenner nede i gruven, men røykdykkerne kan sees mens de går inn i gruven.

– Utsiktene for å finne flere i live, svinner. Utsiktene er ikke gode. Det er rapportert om oksygenmangel i gruvegangene, og sjansen for at noen har overlevd der nede er ganske små, sier Mikkelsen.

Recep Tayyip Erdogan i Soma

Statsminister Recep Tayyip Erdogan var omgitt av livvakter da han besøkte Soma onsdag ettermiddag. Kritikken mot ham var høylytt.

Foto: Kayhan Ozer / Ap

Onsdag var det en del spontandemonstrasjoner mot statsminister Recep Tayyip Erdogan flere steder, og torsdag er det varslet organiserte demonstrasjoner i regi av flere fagforeninger.

Jaget Erdogan inn i supermarked

– Statsminister Erdogan hadde en lite heldig opptreden i Soma i går. Han ble angrepet av sinte pårørende, og måtte søke tilflukt i et supermarked, sier Mikkelsen.

– Kritikken mot statsministeren går på at gruvene er privatisert, at sikkerheten er dårlig og at gruvearbeiderne har dårlige forsikringsordninger, oppsummerer Mikkelsen.

LES OGSÅ: Angrep statsministerens bil

SISTE NYTT

Siste nytt