Hopp til innhold

Jager tre menn etter terrorangrep

Politiet i Moskva skal ha funnet hodet til den antatte selvmordsbomberen på Domodedovo-flyplassen. Nå jager etterforskerne tre menn.

Russia Airport Blast

Minst 100 ble skadd i angrepet mot Domodedovo-flyplassen.

Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

Ifølge Russia Today Live skal myndighetene allerede ha begynt jakten på tre menn som de mener kan knyttes til attentatet mot Domodedovo-flyplassen sør for Moskva sentrum mandag ettermiddag.

Les også: – Målet er å ramme hjertet av Russland
Les også: Medvedev: – Skal jages og straffes
Les også: 35 drept av selvmordsbombere på flyplass i Moskva

– Vi har funnet hodet til en mann i alderen 35 til 40 år. Det virker som om det er ham som har detonert eksplosivene, sier en etterforsker til nyhetskanalen.

Eksplosjonen skal ha funnet sted ved et bagasjebånd på den internasjonale terminalen klokken 16.30 lokal tid, skriver lifenews.ru.

Domodedovo
Foto: Glen Imrie

– Ifølge de første meldingene ble eksplosivene detonert av en selvmordsbomber i ankomsthallen på den internasjonale terminalen, sier en ikke navngitt kilde til AFP.

Flere nasjonaliteter blant de døde

Nyhetskanalen Russia Today rapporterer også at politiet informerer om at det kan dreie seg om flere selvmordsbombere. De melder også at passasjerer fra Ukraina, Belgia, Egypt, Hellas, Storbritannia, Tyskland og Cuba kan ha oppholdt seg i nærheten av eksplosjonen eller eksplosjonene.

Det er bekreftet at to av de døde er britiske statsborgere.

Les også: Briter blant de døde i Moskva

Elena Bakthina som driver en kafe i nærheten av der eksplosjonen skal ha funnet sted, forteller at eksplosjonen var voldsom.

– Kafeen ligger kanskje 100 meter fra eksplosjonsstedet, og eksplosjonen var så kraftig at malingen falt av veggene her hos oss.

Preget president

Russlands president Dimitri Medvedev var tydelig preget da han snakket på russisk tv etter hendelsen.

APTOPIX Russia Airport Blast Medvedev

President Dimitri Medvedev var tydelig preget etter terrorangrepet mot Domodedovo-flyplassen.

Foto: Mikhail Klimentyev / Ap

– Folk ble drept og skadet i eksplosjonen. Nå må vi gjøre det vi kan får å gi de som trenger det helsehjelp. Jeg ønsker å uttrykke mine kondolanser for de etterlatte. Samtidig må vi innføre et eget regime for både flyplassene og for alle trafikknutepunktene i Moskva. Vi må sørge for at alle nødvendige skritt blir tatt for å sikre innbyggerne.

Russlands travleste flyplass

Domodedovo-flyplassen ligger 40 kilometer sør for sentrum av Moskva, og er Russlands tyngst trafikkerte flyplass, med over 22 millioner passasjerer i fjor.

Sjeremetjevo-flyplassen, som Maria Amelie er på vei til mandag ettermiddag, er den nest største.

Domodedovo-flyplassen var en av de første i verden til å innføre kroppsskannere etter at to selvmordsbombere kom seg om bord i to fly på flyplassen i 2004.

Politiet i Moskva har er satt i høyeste beredskap på alle flyplasser og t-banestasjoner etter eksplosjonen, melder nyhetsbyrået Interfax.