Hopp til innhold

Moskva-bomberens navn avslørt – hans søsken arrestert

Russiske myndigheter har offentliggjort navnet til den mistenkte selvmordsbomberen for terrorangrepet i Moskva tidligere i år.

Sørger over Moskva-terror

36 mennesker ble drept og over 150 såret da en selvmordsbomber sprengte seg selv inne i ankomsthallen på Domodevo-flyplassen.

Foto: Sergey Ponomarev / Ap

En anonym politikilde avslørte i dag at den 20 år gamle Magomed Yevloyev er selvmordsbomberen som sto bak terrorangrepet på flyplassen Domodedovo i januar, melder nyhetsbyrået AP.

Magomed Yevloyevs far fortalte russisk statlig TV at sønnen forlot landsbyen for å finne arbeid flere måneder før angrepet i Moskva. Han sa også at de ikke hadde hørt fra ham siden.

Ifølge AFP ble Yevloyevs navn nevnt i et lukket møte hvor sikkerhetspersonell oppdaterte det russiske parlamentet på den pågående etterforskningen.

Men offisielt har myndighetene kun sagt at den mistenkte er en 20 år gammel mann fra Kaukasus.

Islamistleder påtar seg ansvaret

Doku Umarov

Doku Umarov

Foto: HO / Afp

Et navn som derimot ikke ble nevnt en eneste gang på møtet, var Doku Umarov, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Islamistlederen Doku Umarov hevdet i en video som ble lagt ut på en islamistisk nettside på mandag, at han er ansvarlig for planleggingen av terrorangrepet.

På videoen kalte Umarov angrepet på Domodedovo-flyplassen i Moskva 24. januar en spesialoperasjon rettet mot det russiske folk og statsminister Vladimir Putin.

Russiske myndigheter har nektet å kommentere Umarovs uttalelser og hans mulige innblanding i terrorangrepet.

Bror og søster arrestert

Den anonyme politikilden forteller også at myndighetene har arrestert tenåringsbroren og søstera til Yevloyev.

Politiet mistenker at søskenparet har hjulpet broren med å utføre terroraksjonen som tok livet av 36 mennesker.

Menneskerettighetsaktivisten Magomed Khazbiyev reagerer sterkt på arrestasjonen.

– Det er helt absurd og brutalt å arrestere mennesker kun fordi de er i slekt med en mistenkt terrorist, sa Khazbiyev til den russiske avisen Kommersant.

En domstol i provinsen Ingushetia har beordret at søskenparet skal holdes to måneder i varetekt mens deres mulige involvering i terrorangrepet blir etterforsket.

SISTE NYTT

Siste nytt