Hopp til innhold

35 drept av selvmordsbombere på flyplass i Moskva

Minst 35 mennesker er drept og over 130 er skadd av selvmordsbombere på Domodedovo-flyplassen i Moskva, melder nyhetsbyrået Interfax.

Video Over 130 skadd i Moskva

Her angrep selvmordsbomberne.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Én av vitnene, Viktor, som snakket med Russkaya Sluzhba Novostei radio fortalte om skrekkscenene på flyplassen etter eksplosjonen.

– Det var en eksplosjon. Da så jeg en politimann som var helt blodig. Han ropte «Jeg lever, jeg lever», skriver den britiske avisen The Guardian.

Britiske Mark Green hadde akkurat landet da det ufattelige skjedde.

– Vi gikk gjennom utgangen til ankomsthallen da det kom en voldsom eksplosjon, et kjempesmell. Vi skjønte ikke at det var en eksplosjon med en gang, og jeg og en kollega så på hverandre og sa at det hørtes ut som en bilbombe eller noe sånn, sier Green til BBC.

Domodedovo

Dette er flyplassen.

Foto: Glen Imrie

På Russia Today har man vist bilder fra eksplosjonsstedet. Bildene viser en rekke døde mennesker som fortsatt ligger i ankomstområdet.

Ifølge nyhetsbyrået AFP slår politiets sjefetterforsker fast at eksplosjonen var et terrorangrep.

Selvmordsbomber

Eksplosjonen skal ha funnet sted ved et bagasjebånd på den internasjonale terminalen klokken 16.30 lokal tid, skriver lifenews.ru.

– Ifølge de første meldingene ble eksplosivene detonert av en selvmordsbomber i ankomsthallen på den internasjonale terminalen, sier en ikke navngitt kilde til AFP.

Nyhetskanalen Russia Today rapporterer at politiet informerer om at det kan dreie seg om flere selvmordsbombere. De melder også at passasjerer fra Ukraina, Belgia, Egypt, Hellas, Storbritannia, Tyskland og Cuba kan ha oppholdt seg i nærheten av eksplosjonen eller eksplosjonene.

Flyplass Moskva

Denne flyplassen i Moskva ble angrepet av selvmordsbombere mandag.

For 20 av de 130 skadde skal tilstanden være alvorlig.

Ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti er det mye røyk på stedet, og ambulansepersonell er på plass.

Malingen falt av veggene

Elena Bakthina som driver en kafe i nærheten av der eksplosjonen skal ha funnet sted, forteller at eksplosjonen var voldsom.

– Kafeen ligger kanskje 100 meter fra eksplosjonsstedet, og eksplosjonen var så kraftig at malingen falt av veggene her hos oss.

Russlands president Dimitri Medvedev var tydelig preget da han snakket på russisk tv etter hendelsen.

Video Eksplosjon på fluplass i Moskva

Her angrep selvmordsbomberne.

– Folk ble drept og skadet i eksplosjonen. Nå må vi gjøre det vi kan får å gi de som trenger det helsehjelp. Jeg ønsker å uttrykke mine kondolanser for de etterlatte. Samtidig må vi innføre et eget regime for både flyplassene og for alle trafikknutepunktene i Moskva. Vi må sørge for at alle nødvendige skritt blir tatt for å sikre innbyggerne.

Russlands travleste flyplass

Domodedovo-flyplassen ligger 40 kilometer sør for sentrum av Moskva, og er Russlands tyngst trafikkerte flyplass, med over 22 millioner passasjerer i fjor.

Sjeremetjevo-flyplassen, som Maria Amelie er på vei til mandag ettermiddag, er den nest største.

Domodedovo-flyplassen var en av de første i verden til å innføre kroppsskannere etter at to selvmordsbombere kom seg om bord i to fly på flyplassen i 2004.

Politiet i Moskva har er satt i høyeste beredskap på alle flyplasser og t-banestasjoner etter eksplosjonen, melder nyhetsbyrået Interfax.

Alle internasjonale flyginger fra Domodedovo er innstilt.

Saken oppdateres.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt