NRK Meny
Normal

Briter blant de døde i Moskva

Minst to briter og mennesker fra flere andre nasjonaliteter skal være blant de 35 bekreftede døde etter selvmordsangrepet i Moskva.

Video Over 130 skadd i Moskva

Skadde ble sendt i skytteltrafikk til sykehus i Moskva.

Det melder nyhetsbyrået Interfax. De sier opplysningene kommer fra en kilde innen flyplassens sikkerhetspersonell.

Les også: – Målet er å ramme hjertet av Russland
Les også: Medvedev: – Skal jages og straffes
Les også: 35 drept av selvmordsbombere på flyplass i Moskva

Klokken hadde knapt rukket å runde 16.30 da det ufattelige skjedde. En selvmordsbomber skal ha detonert en bombevest med tilsvarende syv kilo TNT midt i en folkemengde i ankomsthallen på Domodedovo-flyplassen i Moskva.

Offer: – Jeg lever... jeg lever

Selvmordsbomberen tok minst 34 andre med seg i døden. Mer enn 100 personer ble skadet, 20 av dem alvorlig.

– Det var en eksplosjon. Jeg så en politimann som var helt blodig. Han ropte «Jeg lever... jeg lever», sa et vitne som kalles Viktor til Russkaya Sluzhba Novostei radio.

Video Eksplosjon på fluplass i Moskva

Minst 35 mennesker døde da selvmordsbomberen gjennomførte angrepet.

Politiet har informert om at det kan dreie seg om flere selvmordsbombere. De melder også at passasjerer fra Ukraina, Belgia, Egypt, Hellas, Storbritannia, Tyskland og Cuba kan ha oppholdt seg i nærheten av eksplosjonen eller eksplosjonene.

Malingen falt av veggen

Elena Bakthina som driver en kafe i nærheten av der eksplosjonen skal ha funnet sted, forteller at eksplosjonen var voldsom.

– Kafeen ligger kanskje 100 meter fra eksplosjonsstedet, og eksplosjonen var så kraftig at malingen falt av veggene her hos oss.

Russlands president Dimitri Medvedev var tydelig preget da han snakket på russisk tv etter hendelsen.

– Folk ble drept og skadet i eksplosjonen. Nå må vi gjøre det vi kan får å gi de som trenger det helsehjelp. Jeg ønsker å uttrykke mine kondolanser for de etterlatte. Samtidig må vi innføre et eget regime for både flyplassene og for alle trafikknutepunktene i Moskva. Vi må sørge for at alle nødvendige skritt blir tatt for å sikre innbyggerne.

Russlands travleste flyplass

Domodedovo-flyplassen ligger 40 kilometer sør for sentrum av Moskva, og er Russlands tyngst trafikkerte flyplass, med over 22 millioner passasjerer i fjor.

Sjeremetjevo-flyplassen, som Maria Amelie er på vei til mandag ettermiddag, er den nest største.

Domodedovo

Her skjedde eksplosjonen.

Foto: Glen Imrie

Domodedovo-flyplassen var en av de første i verden til å innføre kroppsskannere etter at to selvmordsbombere kom seg om bord i to fly på flyplassen i 2004.

Politiet i Moskva har er satt i høyeste beredskap på alle flyplasser og t-banestasjoner etter eksplosjonen, melder nyhetsbyrået Interfax.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt