Iransk TV-vertinne kastet hijaben og drakk øl

En video som florerer på sosiale medier viser den iranske TV-vertinnen Azadeh Namdari bryte med iransk lov mens hun er på ferie i Sveits.

Azadeh Namdari

TV-vertinnen har forklart seg med at islam ikke krever at man må bruke hijab i selskap med nær familie.

Foto: Printscreen, Twitter

Den iranske TV-vertinnen Azadeh Namdari anklages for hykleri, etter at en film som viser henne drikke øl uten å bære det tradisjonelle hodeplagget, ble publisert på sosiale medier.

Videoen skal ha blitt filmet i Sveits, hvor hun var på ferie med familien.

For kvinner er det forbudt å gå barhodet i den islamske republikken Iran, og koranen forbyr alkoholkonsum. Bildene har vakt stor oppmerksomhet på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Forkjemper for religiøs kleskode

Overskriften i artikkelen er et sitat fra TV-vertinnen selv: «Takk Gud, jeg bruker chador». Chador er en fotsid svart drakt, hvor både hår og kropp er skjult, mens ansiktet er synlig.

Ifølge BBC skal hun nylig ha posert i en konservativ iransk avis der hun var iført hijab og promoterte den islamske kleskoden.

Laster Twitter-innhold

Hevder sløret falt av

Namdari har svart på anklagene ved å publisere en video av seg selv, der hun forklarer at det ikke er pålagt å bruke hijab i selskap med nær familie og slektninger.

Laster Twitter-innhold

Hun hevder i tillegg at plagget hadde falt fra hodet hennes i samme øyeblikk som en ukjent person begynte å filme. TV-vertinnen skal imidlertid ikke ha gitt en forklaring på hvorfor hun drakk alkohol.

Forklaringen har ikke stoppet reaksjonene. Mange anklager henne for hykleri og dobbeltmoral.

Facebook-siden Iran Without Clerics (Iran uten prester) skrev følgende om saken:

«Vi har ingen problemer med at du går uten hijab eller at du drikker øl. Problemet er at du (...) behandler iranere som idioter!»

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt