Hun styrker forsvaret av den bombemistenkte

Den kjente advokaten Judy Clarke blir en del av laget som skal forsvaret 19-åringen som er mistenkt for bombene mot Boston Marathon. Samtidig melder en TV-stasjon at det er funnet kvinnelig DNA på et bombebit.

Judy Clarke

Judy Clarke er en av USAs mest kjente advokater. Her foreleser hun for studenter i Los Angeles.

Foto: Reed Saxon / Ap

Det ikke først gang Judy Clarke forsvarer noen som skal ha begått grusomme handlinger. Den kjente dødsstraffmotstanderen har jobbet for blant andre Unabomberen Ted Kaczynski og Jared Loughner, som skjøt og drepte åtte mennesker i en folkemengde i Tucson og traff demokraten Gabrielle Giffords i hodet.

I tillegg har Clarke forsvart Susan Smith, en kvinne fra delstaten South Carolina som ble kjent skyldig for å ha drept sine to barn ved å kjøre en bil i en innsjø.

19 år gamle Dzhokhar Tsarnaev er tiltalt for å ha brukt et masseødeleggelsesvåpen under maratonløpet den 15. april. Tre mennesker ble drept og flere enn 260 skadet da to bomber eksploderte i nærheten av mållinjen.

– Skal ha funnet kvinnelig DNA

Samtidig melder CBS News at det skal være funnet kvinnelig DNA på en del av en av de to bombene som eksploderte i Boston.

Kilder sier til fjernsynsstasjonen at DNA'et kan være fra en skadet kvinne som sto i nærheten da det smalt, men sier at det også kan være fra en eventuell medsammensvoren.

Kvinnen som var gift med den andre mistenkte som ble drept dagen etter bombeangrepet, er ikke mistenkt i saken. Men CBS melder at FBI var hos henne mandag for å få en DNA-prøve.

USA-EXPLOSION/BOSTON Tamerlan Tsarnaev and Dzhokhar Tsarnaev are pictured in this combination photo

Brødrene Tamerlan og Dzhokhar Tsarnaev er mistenkt for å stå bak bombene i Boston.

Foto: HANDOUT / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt