Hovedmannens kusine førte politiet til Saint-Denis

Gjennom avlytting av telefonen til Hasna Aït Boulahcen (26), som skal vere hovedmannens kusine fant politiet ut at Abdelhamid Abaaoud befant seg i en leilighet i Saint-Denis.

Hasna Aitboulahcen viser V-tegn med fingrene

RADIKALISERT: Ifølge internasjonale medier skal dette bildet vise Hasna Aitboulahcen. Hun skal ha blitt radikalisert de siste månedene og gitt uttrykk for at hun ville dra til Syria.

Foto: Skjermdump

Rett etter den dramatiske politiaksjonen mot leiligheten i Saint-Denis onsdag rapporterte flere medier at Boulahcen, kusinen til Abdelhamid Abaaoud, den antatte hovedmannen bak terrorangrepene i Paris, sprengte seg selv.

Senere er det kommet frem at det ikke var Boulachem som sprengte seg selv, men en ukjent tredjemann, selv om hun er bekreftet å være en av de tre som døde i aksjonen.

Ifølge Washington Post er Hasna Aitboulahcen fransk statsborger, født i Paris-forstaden Clichy-la-Garenne i 1989, og er tidligere leder i et byggefirma. Firmaet ble lagt ned i 2014.

«Cowboyjenta»

– Hun drakk alkohol, var utadvendt og sprudlende, men noe uvitende, sier en bekjent, ifølge The Telegraph.

Andre venner forteller at hun ble kalt «cowboyjenta», ettersom hun pleide å bruke cowboyhatter eller andre store hatter.

De senere månedene ble Aitboulahcen imidlertid mer og mer radikalisert.

Cowboyhattene ble byttet ut med niqab, og hun poserte med våpen på bilder, skriver The Telegraph.

Åstedsgranskere går inn i bygningen hvor fransk politi aksjonerte mot en leilighet

ETTERFORSKER: Åstedsgranskere har torsdag jobbet i leiligheten politiet aksjonerte mot i Saint-Denis i Paris. Minst to antatte terrorister ble drept i aksjonen.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

– Ville dra til Syria

Hun skal også ha lagt ut meldinger hvor hun hyller Hayat Boumedienne, kjæresten til Amedy Coulibaly, som tok flere gisler og drepte fire i et jødisk supermarked i Paris i januar i år. Boumedienne ble ettersøkt etter terrorangrepene i Paris i januar, og det ble antatt at hun hadde dratt til Syria.

Ifølge den belgiske avisen DH.be ga også Hasna Aitboulahcen uttrykk for at hun ønsket å reise til Syria. «Snart er jeg på vei til Syria, hvis Allah vil. Jeg drar snart til Tyrkia,» skal hun ha skrevet på Facebook.

Abdelhamid Abaaoud foran et IS-flagg

HOVEDMANNEN: Statsadvokaten har bekreftet at Abdelhamid Abaaoud, den antatte hovedmannen bak Paris-terroren, ble drept i en storstilt politiaksjon onsdag.

Foto: HANDOUT / Reuters

Avisen viser til kilder i fransk politi og skriver at hun imidlertid aldri kom seg til Syria, men at hun tilbød seg å delta i terrorangrep i Frankrike.

Aitboulahcen skal ha blitt overvåket, og dette skal ha vært med på å lede politiet frem til leiligheten i Saint-Denis i Paris, som de aksjonerte mot tidlig onsdag morgen.

Politikilder opplyste i går at målet for aksjonen var hjernen bak terrorangrepene i Paris fredag for nær en uke siden, Abdelhamid Abaaoud, som skal være Aitboulahcens fetter.

Statsadvokaten i Paris bekreftet i dag at Abaaoud ble drept i aksjonen.

Det er uklart om han ble skutt og drept av politiet, om han sprengte seg selv, eller om han ble drept da Hasna Aitboulahcen sprengte seg i luften inne i leiligheten.

Arbeidere jobber inne i leiligheten hvor en kvinne sprengte seg selv i Saint-Denis i Paris

EKSPLOSJON: Leiligheten i Saint-Denis bærer tydelig preg av kampene etter den sju timer lange aksjonen onsdag. Politiet avfyrte mer enn 5000 skudd, og ble skutt tilbake mot, og en kvinne sprengte seg selv i leiligheten.

Foto: Christophe Ena / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt