Hopp til innhold

Hollywood-stjerner arrestert under Kavanaugh-demonstrasjon

293 demonstranter, deriblant Hollywood-stjerner, ble pågrepet da
de marsjerte i Washington med krav om at Brett Kavanaugh ikke
blir ny høyesterettsdommer.

Tusenvis av demonstranter, mange av dem ofre for seksuelle overgrep, marsjerte til USAs høyesterett med krav om at Brett Kavanaugh ikke blir ny dommer.

– En stemme til Kavanaugh er som å si at kvinner ikke teller, sa komiker og skuespiller Amy Schumer, før hun ble tatt hånd om av politiet.

«Kvinner må bli hørt» sto det på flere av plakatene demonstrantene holdt fram da de torsdag marsjerte fra en domstol i Washington til høyesterettsbygningen.

En av de mange demonstrantene var komiker Amy Schumer (37), som også leverte en appell. Da demonstrantene kom inn i en av senatsbygningene ble Schumer arrestert. Det ble også meddemonstrant og modell Emily Ratajkowski, ifølge USA Today.

– En stemme til Kavanaugh, er som å si at kvinner ikke teller, sa Schumer før hun ble tatt hånd om av politiet.

Komiker Amy Schumer (i midten) og modell Emily Ratajkowski (i hvit singlet) ble arrestert

Komiker Amy Schumer (i midten) og modell Emily Ratajkowski (i hvit singlet) ble arrestert under demonstrasjon i en av senatsbygningene i Washington.

Foto: ALEX WONG / AFP

Til sammen 293 personer ble pågrepet i løpet av markeringen, opplyser politiet
til Time.

– Jeg tror på Christine Blasey Ford, og jeg tror Kavanaugh er en del av en gutteklubb som vil beskytte ham uansett, sier 55 år gamle Angela Trzepkowski.

Carolyn Heyman hadde tatt turen helt fra Alaska for å delta i demonstrasjonen. Hun mener Kavanaugh er uegnet til å sitte i landets øverste domstol.

– Uavhengig av hva du mener om anklagene, viste måten han reagerte på under høringen at han ikke har det rette sinnelaget. Han var til tider sarkastisk og fiendtlig, sier den 41 år gamle advokaten.

Kavanaugh-protester

Tusenvis av demonstranter, mange av dem ofre for seksuelle overgrep, marsjerte til høyesteretten i USA med krav om at kandidat Brett Kavanaugh ikke godkjennes.

Foto: Veronica Westhrin / NRK
Tusenvis av demonstranter, mange av dem ofre for seksuelle overgrep, marsjerte til USAs høyesterett med krav om at Brett Kavanaugh ikke blir ny dommer.

Kavanaugh-støtte

Det er imidlertid ikke alle i Washington som støtter Ford, psykologiprofessoren som anklager Kavanaugh for et overgrep som skal ha funnet sted på 1980-tallet.

– Jeg tror de blindt følger en kvinne som ikke har noe bevis. Det er skremmende. Om jeg hadde hatt en sønn og en datter, ville jeg ikke likt det om sønnen min ble behandlet slik Kavanaugh blir behandlet eller om datteren min anklaget noen for overgrep uten noen form for bevis, sier Doreen Robinson.

Protester i USA

Terry Swann protesterer mot høyesterettskandidat Brett Kavanaugh, som han omtaler som en «løgner».

Foto: Matt York / AP

Strid om FBI-rapport

FBI gjenåpnet sist uke bakgrunnsgranskingen av Kavanaugh for å undersøke anklagene.

Lederen i Senatets justiskomité, republikaneren Chuck Grassley, sier han er orientert om innholdet i den hemmeligstemplede rapporten. Han fastslår at FBI ikke har funnet «noen antydninger til dårlig oppførsel» fra Kavanaugh.

Demokratene i Senatet har imidlertid kritisert Det hvite hus for å ha lagt strenge føringer for FBI-etterforskningen, noe de mener har resultert i en forhastet og ufullstendig bakgrunnssjekk

A counter-protester,

En kvinnelig motdemonstrant viser sin støtte til Kavanaugh utenfor høyesterettsbygningen i Washington. Foto: Matt York / Ap / NTB scanpix

Foto: Matt York / AP

SISTE NYTT

Siste nytt