Hopp til innhold

Demokratene mener Det hvite hus kan ha lagt bånd på FBIs undersøkelse

Demokratene mener Det hvite hus kan ha lagt bånd på FBIs utredning om Trumps favoritt til høyesterettsembetet. Republikanerne fokuserer nå på å velge Kavanaugh som høyesterettsdommer på lørdag.

Kavanaugh The Showdown

FBI gjenåpnet sist uke bakgrunnsgranskingen av Kavanaugh for å undersøke anklagene om at han begikk seksuelle overgrep på 1980-tallet.

Foto: Jacquelyn Martin / AP

Republikanerne mener FBI har renvasket Brett Kavanaugh for anklagene om seksuelle overgrep. De håper å kunne godkjenne ham som høyesterettsdommer lørdag. Men demokratene er ikke fornøyde med utfallet.

– Rapporten ser ut som en uferdig etterforskning, sa Demokratenes Dianne Feinstein torsdag ettermiddag, norsk tid.

FBIs rapport skal ifølge lederen av Senatets justiskomite, republikaneren Chuck Grassley fra Iowa, slå fast at det ikke finnes tegn på at Brett Kavanaugh har oppført seg upassende.

Justiskomiteen fikk torsdag tilgang til rapporten fra FBI, og Grassley var den første som kommenterte innholdet i den.

Ifølge ham blir anklagene om at Kavanaugh har begått overgrep, ikke bekreftet.

Dianne Feinstein

– FBIs gransking av overgrepsanklagene mot dommer Brett Kavanaugh er ufullstendig og begrenset, fastslår Demokratenes fremste senator i justiskomiteen, Dianne Feinstein.

Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP

– Kan ha lagt bånd på undersøkelsen

Men Demokratene kritiserer rapporten for å være mangelfull. Den største innvending mot undersøkelsen fra FBI, er at de ikke har intervjuet nok personer.

– Jeg kan ikke snakke om detaljene i den konfidensielle rapporten, men jeg vil gjerne si at det mest bemerkelsesverdige i den er hva som ikke står der, sier Feinstein.

Senator Feinstein mener også at Det hvite hus kan ha lagt bånd på undersøkelsen om president Donal Trumps favoritt til høyesterettsembetet.

– Jeg har nå mottatt en brifing fra FBIs etterforskning om dommer Kavanaughs bakgrunn. Det er ingenting der som vi ikke allerede vet om, sa Grassley i en uttalelse som er gjengitt i avisen The Hill i kveld.

Demokratene har tidligere kritisert FBIs bakgrunnssjekk av Kavanaugh for å være for snever. De mener de ikke har snakket med mange mulige vitner, skriver Ap.

Det hvite hus avviste Demokratenes kritikk av måten FBI har gått inn i påstandene om overgrep begått av høyesterettskandidaten Brett Kavanaugh.

Chuck Grassley

– FBI kunne ikke finne noen andre vitner som kan bekrefte påstandene, og det finnes ikke noe bevis fra tidspunktet, sier Chuck Grassley som leder Senatets justiskomite.

Foto: J. Scott Applewhite / AP

Beskyldes av tre kvinner

President Donald Trump, som presser på for å få sin kandidat igjennom sa i en tweet i dag at påstandene mot Kavanaugh var usanne.

Laster Twitter-innhold

Tre kvinner har beskyldt Kavanaugh for seksuelle overgrep i tre ulike hendelser på 1980-tallet. Kavanaugh, som er Trumps nominerte til Høyesterett, benekter alle påstandene.

FBI gjenåpnet sist uke bakgrunnsgranskingen av Kavanaugh for å undersøke anklagene om at han begikk seksuelle overgrep på 1980-tallet.

Granskingen ble bestilt av Det hvite hus sist fredag på justiskomiteens anmodning. FBI fikk en uke på seg, og i går kveld var rapporten klar. Senatorene skulle få lese den i et sikret rom i dag.

Godtok krav om gransking

Kavanaugh har benektet anklagene som er rettet mot ham. Republikanerne, som har flertall i Senatet, godtok kravet om en ny gransking etter at psykologiprofessor Christine Blasey Ford vitnet i justiskomiteen forrige uke.

FBI-rapporten om Kavanaugh holdes bak disse dørene

FBI-rapporten om Kavanaugh behandles bak disse dørene.

Foto: Drew Angerer / AFP

Der fortalte hun at Kavanaugh utsatte henne for et voldtektsforsøk da han var 17 og hun var 15.

FBI har ikke avhørt Ford, ifølge hennes advokat. FBI har imidlertid snakket med den andre kvinnen, Deborah Ramirez, som hevder Kavanaugh forgrep seg på henne i
studietiden.

– For snever undersøkelse

SISTE NYTT

Siste nytt

OSIRIS-REx har vært 7 år i verdensrommet, og er nå tilbake på jorda.

Historisk Nasa-landing kan gi svar på livets opp­rinnelse

Prøver fra romsonden Osiris-Rex har akkurat landet i ørkenen i Utah. Nasa håper prøvene kan fortelle oss hvordan livet på jorda begynte.

Marko havnet i leirskredet: – Bilen bare fløy

Marko Mijatovic var på vei hjem da han svingte inn på E6. I det stummende mørket var det en avgrunn der veien skulle vært.