NRK Meny
Normal

Harry Potter støtter Liberaldemokratene

Liberaldemokratene får nå støtte fra flere britiske kjendiser, få dager før valget.

Harry Potter
Foto: Universal Orlando Resort / AP

I en valgkamp som så langt har vært mer eller mindre kjendisfri, dukker nå stadig flere kjendiser fram for å gi sin støtte til sitt parti.

Liberaldemokratene kan så langt vise til den mest stjernespekkede lista, ifølge en oversikt The Independent presenterer i dag.

Skiftet mening

Skuespilleren Daniel Radcliffe, best kjent som Harry Potter i filmserien med samme navn, gikk i dag ut med sin støtte til Nick Clegg og Liberaldemokratene.

Også skuespillerkollega Colin Firth, kjent fra Mamma Mia og Love actually, varslet at han vil stemme Liberaldemokratene på torsdag.

Firth sier han tidligere stemte Labour, men skiftet til Liberaldemokratene fordi førstnevnte ikke klarte å leve opp til verdiene de frontet da de var i opposisjon.

– For meg er asylpolitikken deres grunn god nok til å aldri vurdere å stemme på dem igjen.

Firth og Radcliffe slutter seg dermed til satirikeren Armando Iannucci, akademikeren Richard Dawkins, forfatter Kate Mosse og Mick Jaggers eks-kone menneskerettighetsaktivisten Bianca Jagger.

Elvis-imitator

David Camerons parti De konservative har så langt fått kjendisstøtte fra Batman-skuespilleren Michael Caine og det tidligere Take That-medlemmet Gary Barlow.

Labour har så langt kun hatt en Elvis-imitator å støtte seg på, men under et valgmøte i Ipswich i dag sluttet Duncan Banntyne fra BBC-serien Dragon's Den seg til kampanjen.

I tillegg ble det kjent at forretningsmannen Alan Sugar kjent fra tv-serien The Apprentice har donert 400.000 pund til Gordon Browns parti.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt