NRK Meny
Normal

Har observert vrakdeler like ved foss

Indonesiske letemannskaper observerte mandag morgen det de mener er vraket av passasjerflyet som forsvant søndag med 54 mennesker om bord.

ATR42-300

En ATR42-300 fra Trigana Air Service tar av fra Pontiana i Indonesia 26. desember 2010. Det var et fly av samme type fra samme selskap som søndag styrtet.

Foto: Ap

Gråtende kvinne blir støttet

Moren til en av flyvertinnene på det savnede flyet på vei ut av selskapets lokaler i Jakarta.

Foto: Rosa Panggabean/Antara Foto / Reuters

Politisjef i Bintang-fjellene i Papua-provinsen, Yunus Wally, sier at vrakrestene ble sett fra et søkefly som ble sendt ut straks det lysnet av dag mandag.

Han sier at vrakrestene ble sett i nærheten av en foss i tett skog oppe i fjellene, og at et redningsteam gjorde seg klar til å ta seg fram i det ulendte terrenget til stedet.

– Tidlig i morges fløy et fly over ruten og så vrakrester i et område nær Oksibil, men vi vil nå dobbeltsjekke det, sier talsmann for transportdepartementet, J. A. Barata, til nyhetsbyrået AFP.

Søndag kveld opplyste lederen for Indonesias luftfartsmyndigheter, Suprasetyo, at flyvraket var observert av landsbyboere i området der det forsvant.

ATR 42-flyet til Trigana Air Service forsvant fra radaren i dårlig vær ti minutter før det skulle lande i Oksibil i det fjellrike området etter en reise fra Jayapura.

Det var 44 voksne og fem barn blant passasjerene på flyet, i tillegg til et mannskap på fem. Alle er indonesiske statsborgere.

Laster kart, vennligst vent...

Hørte styrten

Flyet hadde tatt kontakt med tårnet for å få tillatelse til nedstigning, sier kaptein Beni Sumarayanto i Trigana Air til AFP. Selskapet opplyser at folk i området mente å ha hørt lyden av en flystyrt.

Et fly ble sendt inn over området for å speide like etter at det italiensk-bygde flyet forsvant. Men været var veldig dårlig og flyet måtte snu. Oksibil er et område med mange fjell, og været er svært uforutsigbart.

Det kan raskt bli tåkete, mørkt og mye vind, sier Sumarayanto. Trigana Air Service er et lite flyselskap som kun flyr innenriksruter i Indonesia.

Selskapet har stått på EUs svarteliste siden 2007, noe som innebærer at det vurderes som for utrygt til å fly i Europa.

Ifølge nettsiden Aviation Safety Network, som registrerer ulykker og alvorlige hendelser i luftfarten, har selskapet hatt 14 alvorlige hendelser siden 1991. Ti fly er blitt avskrevet i perioden.

Sikkerhetstiltak

Det har vært stilt spørsmål ved flysikkerheten i Indonesia, som bare det siste året har hatt to store ulykker.

I desember i fjor styrtet et AirAsia-fly på vei fra den indonesiske byen Surabaya til Singapore. Alle 162 om bord omkom.

I etterkant innførte indonesiske myndigheter nye tiltak for å styrke flysikkerheten. Indonesias president har også lovet at landet skal sjekke sine militærfly etter at et militært transportfly styrtet nord i landet i juli. 100 mennesker omkom i ulykken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt