NRK Meny
Normal

Hamas: Militante grupper går sammen

Hamas sier at 13 palestinske militante grupper har slått seg sammen for å gjennomføre "mer effektive angrep mot Israel".

Hamas pressekonferanse

Hamas holdt pressekonferanse i Gaza City.

Foto: Khalil Hamra / Ap

Maskerte militante Hamas-medlemmer holdt pressekonferanse i Gaza by torsdag kveld.

Hamas kontrollerer Gazastripen, og har gjort det klart at de ikke vil være med på fredsforhandlingene som startet i Washington torsdag.

Partene i fredsforhandlingene i Midtøsten har fryktet at Hamas og andre militante grupper vil ødelegge forhandlingene ved hjelp av vold.

Kan bli selvmordsaksjoner

En talsmann for Hamas sa på pressekonferansen at 13 militante grupper nå går sammen. På spørsmål om dette også inkluderte selvmordsbombere, svarte han:

– Alle muligheter er åpne.

Da fredsforhandlingene startet i USA torsdag, oppfordret Israels statsminister Benjamin Netanyahu palestinerne om å anerkjenne Israel som en jødisk stat. Og tilføyde at han er villig til å gå langt i løpet av kort tid for å få til en fredsavtale med palestinerne.

- Fred er bare mulig med "smertefulle innrømmelser fra begge sider", sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu .

Også palestinernes president Mahmoud Abbas understreker at det er på tide å nå fram til en endelig fredsavtale, noe som ifølge ham må innebære opprettelsen av en palestinsk stat og en slutt på den israelske okkupasjonen.

Flere drept og såret

Tirsdag ble fire israelere drept på Vestbredden, onsdag ble to såret. Torsdag kveld meldtes det om en israelsk 12-åring som ble såret av steinkasting.

Israelske styrker arresterte torsdag kveld to mistenkte for angrepet tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt