Hopp til innhold

Hadde Al qaida-flagg og martyrvideoer på Facebook

Mannen som eier bilen som eksploderte i Stockholm i går, har lagt ut flere terrorvideoer på sin Facebook-profil. Politiet utelukker ikke at bileieren er identisk med mannen som sprengte seg selv i luften like etter.

Bileierens Facebook-profil

Eieren av bilen som ble sprengt i Stockholm i går har blant annet et bilde av et Al Qaida-flagg.

Foto: Skjermdump

På en pressekonferanse i Stockholm i formiddag sa politiet at de tror det er en sammenheng mellom de to eksplosjonene i den svenske hovedstaden i går kveld.

En av teoriene er at eieren av bilen og selvmordsbomberen er én og samme mann.

Nyhetsbyrået TT melder at trusselbrevet de mottok kun få minutter før eksplosjonen var undertegnet med samme navn som den bilen er registrert på.

Politiet ville på pressekonferansen ikke si noe om det er en sammenheng mellom e-posten og eksplosjonene, men sier at dette er ett av sporene de etterforsker.

Al Qaida-flagg på Facebook

Ifølge Aftonbladet er bileieren en 28 år gammel svensk-iraker . SVT skriver at mannen er bostedsregistrert i Tranås, rundt 270 kilometer sørvest for Stockholm.

På sin Facebook-side har han lagt ut en lang rekke videosnutter, mange av dem med politisk innhold.

28-åringen har blant annet lagt ut videoer av angivelige russiske krigsforbrytelser i Tsjetsjenia og martyrvideoer.

På profilbildet hans figurerer to personer. Den ene holder et Al Qaida-flagg i hånden.

Mannen har også en profil på et muslimsk kontaktnettsted hvor han opplyser at han flyttet til Sverige i 1992. Han har studert ved et universitet i Storbritannia og har kone og to barn i Sverige.

Familien i sjokk

Expressen har snakket med 28-åringens foreldre, som ikke har klart å komme i kontakt med sønnen etter gårsdagens terroraksjon.

– Han er min eneste sønn. Hele familien er i sjokk og vi vil vite hva som har skjedd. Vi har forsøkt å ringe min sønn, men mobilen hans er slått av, sier mannens far til avisen.

Ifølge faren skal mannen ha reist hjemmefra lørdag morgen, men sa ikke noe om hvor han skulle.

Brannvesenet slukker en brennende bil i Stockholm

Kort tid etter at denne bilen eksploderte i Stockholm i går kveld, sprengte en mann seg i luften noen hundre meter unna.

Foto: REUTERS TV / Reuters

– Hele familien er i sjokk, sier faren til Expressen.

SISTE NYTT

Siste nytt