NRK Meny
Normal

Giuliani på trynet i Florida

Nye meningsmålinger viser at Rudy Giulianis valgkamp er i ferd med å gå skikkelig på trynet.

Rudy Giuliani
Foto: JOE RAEDLE / AFP

På de siste målingene er den tidligere New York-borgermesteren nede på fjerdeplass foran republikanernes primærvalg i Florida.

Etter alt å dømme blir det en svært jevn kamp mellom Mitt Romney og John McCain, men også Mike Huckabee har passert Giuliani.

Guvernør-støtte til McCain

McCain har fått en viktig håndsrekning som kan sikre ham seieren i delstaten med tilslutningen han har fått fra guvernør Charlie Crist. Crist er en populær skikkelse i Florida, og har støtte blant 70 prosent av befolkningen.

Både McCain og Romney ligger nå på 30 prosent på en meningsmåling utført av Zogby International, Reuters og C-SPAN. Giuliani får 13 prosent støtte, og det plasserer ham også bak Huckabee, med én prosent.

Satset alt på Florida

Giuliani satset alt på å stikke av med seieren i Florida, og har så godt som utelukkende drevet kampanje i den sørøstlige delstaten. Samtidig har han så godt som droppet å vise seg i Iowa og New Hampshire - og gikk glipp av den store medieomtalen som de andre kandidatene har fikk der.

Giuliani: - Dette er bare avspark

Tidligere har Giuliani sagt at det er den som vinner i Florida som kommer til å bli republikanernes presidentkandidat - men han har også sagt at han vil fortsette kampen hvis han ikke vinner i solskinnstaten...

Og til tross for dårligere og dårligere meningsmålinger: Til NRK har Giuliani sagt at han er komfortabel med strategien som han har lagt.

Giuliani til NRK: - Dette virker for oss

57 delegater

Vinneren av tirsdagens primærvalg tar den største premien i den republikanske nominasjonskampen så langt. 57 delegater sendes til republikanernes partimøte i september, der partiets presidentkandidat offisielt nomineres.

Se også: Stillingen blant republikanerne

Men Florida-vinneren vil også ta med seg god publisitet og medvind inn mot supertirsdagen den 5. februar, da over 20 delstater vil avholde nominasjonsvalg.

Anslagsvis ni prosent av Floridas republikanerne som trolig vil stemme på tirsdag, har fremdeles ikke bestemt seg for hvem de vil stemme på.

Republikansk meningsmåling i Florida:

Republikansk meningsmåling, Florida

Navn

Oppslutning

John McCain

30 %

Mitt Romney

30 %

Mike Huckabee

14 %

Rudy Giuliani

13 %

Ron Paul

3 %

Andre

2 %

Usikker

9%

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt