NRK Meny
Normal

Giuliani: - Dette er bare avspark

Rudy Giuliani fikk et skuffende resultat i New Hampshire og konsentrerer seg nå om Florida - en nøkkelstat i Giulianis president-plan.

Rudy Giuliani

Jeg kommer tilbake til høsten - som republikanernes presidentkandidat, sier en selvsikker Rudy Giuliani etter et dårlig resultat i New Hampshire.

Foto: WIN MCNAMEE / AFP

Det var riktignok ventet at Giuliani ville ende et godt stykke bak de andre republikanske favorittene, som John McCain og Mitt Romney, i New Hampshire.

Den tidligere New York-borgermesteren fikk mindre enn 10 prosent av stemmene.

- Lang og tøff kamp

- Dette er bare begynnelsen, sa Giuliani til de noen hundre tilhengerne som hadde samlet seg på et hotell i Manchester, New Hampshire.

- Tenk på det som avspark. Dette er bare avspark på en langvarig og svært tøff kamp.

Rudy Giuliani

Rudy Giuliani holder tale i stua hjemme hos Harry og Allison Hatayan foran valget i New Hampshire.

Foto: WIN MCNAMEE / AFP

Giulianis mye debatterte kampanjestrategi har gått ut på å nedprioritere tidlige delstater som Iowa og New Hampshire, og i stedet fokusere på de store statene hvor det holdes partimøter og primærvalg de kommende ukene.

Les også: Slik foregår nominasjonsprosessen

Den første av disse store statene er Florida, der valget holdes 29. januar. Deretter er det Super-tirsdag 5. februar, med blant annet de delegat-tunge delstatene California og New York.

- Innen Super-tirsdag er over kommer det til å være klart at vi blir partiets presidentkandidat, sa Giuliani - som ikke ventet lenger enn 15 minutter etter at valglokalene stengte før han snakket til forsamlingen på hotellet.

Giuliani sa også at han snart vil dra til flyplassen, slik at han skulle få en tidlig start på kampanjen i Florida.

- Kanskje vi har lurt våre motstandere inn i en falsk tilstand av trygghet, spøkte Giuliani etter det dårlige resultatet.

- Kommer tilbake som presidentkandidat

Kritikere har sagt at Giulianis strategi er risikabel, siden han slik går glipp av en god det mediaoppmerksomhet. I tillegg går han selv glipp av, og lar en av de andre republkanske kandidatene få, medvind etter gode resultater fra tidlige valgstater.

McCain og Romney, for eksempel, vil snart dra til Michigan for å starte kampanjen der, før primærvalgene avholdes 15. januar. Også Nevada og South Carolina holder valg før tiden er kommet til Florida.

Giuliani selv trekker på skuldrene av kritikken, og mener at strategien er fornuftig. Og til tross for valgkampstrategien hans, tilbragte han helgen foran valget i New Hampshire - og han spår at når han kommer tilbake til "the Granite State" til høsten, så kommer han som republikanernes presidentkandidat.

Les også: Derfor er New Hampshire viktig

Rudy Giuliani

Tre dager foran partimøtet i New Hampshire var det debatt mellom de republikanske presidentkandidatene. Her er Rudy Giuliani under en pause i debatten.

Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt