NRK Meny
Normal

Gigantisk narkotikatunnel avslørt

En nyoppdaget 800 meter lang tunnel under grensen mellom Mexico og USA blir av politiet beskrevet som den mest sofistikerte smuglertunnelen noensinne.

Narkotunnell i Tijuana, mexico.

Hauger med hasj ved inngangen til smuglertunnelen på grensen mellom Mexico og USA.

Foto: HANDOUT / Reuters

Tunnelen som nylig ble oppdaget har en hydraulisk heis som frakter mennesker og varer ned i tunnelen på den meksikanske siden.

Der har smuglere lenge kunnet frakte narkotika til en lagerbygning på den amerikanske siden uten å bli oppdaget, skriver avisen Daily Mail.

Narkotunnell heis

En heis frakter varene ned til tunnelen på den meksikanske siden.

Foto: HANDOUT / Reuters
Narkotika tunnell

En vogn som går på skinner frakter varene de 800 meterne gjennom tunnelen.

Foto: Ap

Lufting og lys

– Det er helt klart den mest sofistikerte tunnelen vi noen gang har oppdaget, sier talsmann Lauren Mack fra de amerikanske immigrasjons- og tollmyndighetene i San Diego.

Meksikanske soldater fant inngangen til tunnelen i et varelager i Tijuana like etter at amerikanerne hadde oppdaget inngangen på sin side på tirsdag. Lageret ligger like ved en tortilladistributør.

Tunnelen har ventilasjon og elektrisk lys.

70 tunneler på tre år

Denne oppdagelsen kommer bare to uker etter at amerikanske myndigheter avslørte en 365 meter lang smuglertunnel, der til sammen 17 tonn hasj og hasj ble funnet på begge sidene av grensen.

Etter at amerikanske myndigheter den siste tiden har trappet opp jakten på narkotikasmuglere i grenseområdene til Mexico har de oppdaget flere smuglertunneler.

Mer enn 70 tunneler har blitt avslørt bare de siste tre årene. mange av disse i nærheten av San Diego. Området her er populært på grunn av de leirelignende jordsmonnet som gjør at det er ganske enkelt å grave ut tunneler med skuffer og spader.

Mye trafikk

Det er også et industriområde med mange store lagre, slik at nattlig aktivitet med lasting og lossing av lastebiler ikke vekker spesiell mistanke.

Et raid i november for et år siden avslørte to lignende tunneler i dette området. Da ble totalt 52 tonn hasj beslaglagt, noe som er et av de største beslagene i USAs historie. For dette ble en 45 år gammel meksikaner sist mandag dømt til 16 års fengsel.

I Mexico har over 45.000 har blitt drept i narkotikarelatert vold siden 2006.

LES: Fant mexicansk narkotunnel på grensen til USA

Marijuana Mexico

Politiet fant store mengder hasj i tunnelen og i lagrene ved begge inngangene.

Foto: HANDOUT / Reuters
Narkotunnell mexico

Tunnelen som nylig ble avslørt har elektrisk lys og innlagt luftesystem.

Foto: HANDOUT / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt