Ghislaine Maxwell er arrestert

Ghislaine Maxwell har blitt arrestert av FBI. Hun er siktet for å ha rekruttert jenter for finansmannen Jeffrey Epstein, skriver Reuters.

Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell, tidligere partner av Jeffrey Epstein har blitt arrestert av FBI torsdag morgen. Bildet er fra 2013.

Foto: Untv / Reuters

Den tidligere partneren til finansmannen Jeffrey Epstein har blitt arrestert av FBI, ifølge nyhetsbyrået AP. Arrestasjonen fant sted torsdag morgen lokal tid i Bradford i delstaten New Hampshire.

Ghislaine Maxwell (58) er siktet for å ha rekruttert jenter for Epstein, ifølge Reuters. Jentene skal ha vært 14 år på det yngste.

Epstein var siktet for menneskehandel og overgrep mot mindreårige. Han døde i fengselet før rettssaken startet.

Maxwell er forventet å møte i en føderal domstol torsdag, skriver Reuters. Der skal kausjon og videre anholdelse avgjøres.

Audrey Strauss

Den føderale statsadvokaten Audrey Strauss presenterer siktelsen av Ghislaine Maxwell i New York torsdag.

Foto: Lucas Jackson / Reuters

Siktet for seks punkter

Flere kvinner har sagt at Maxwell rekrutterte dem til å gi Epstein massasje. Det skal ha resultert i seksuelt misbruk. Disse beskyldningene har ikke ført til en siktelse før nå, skriver Reuters.

Siktelsen beskylder Maxwell for å ha lokket til seg og transportert mindreårige jenter til Epstein og nettverket hans.

Hun skal ha bygget tillit til jentene ved å spørre dem om livet deres. Hun skal også ha tatt med ofrene på shopping og kino, skriver Reuters.

Etter å ha bygget tillit, skal Maxwell ha forsøkt å «normalisere seksuelt misbruk» ved å snakke om sex. Hun skal ha kledd av seg foran ofrene og vært til stede når jentene var nakne.

Maxwell er også siktet for falsk forklaring. Totalt er siktelsen på seks punkter.

Bodde sammen

Hun var tidligere kjæresten til Epstein. De bodde sammen i en årrekke og var ofte på reiser sammen verden over, ifølge Reuters. I 2003 fortalte Epstein til Vanity Fair at Maxwell var hans beste venn.

Hun har holdt seg i skjul siden Epstein ble funnet død 10. august i fjor.

Det har ikke kommet noen kommentarer fra Maxwell. Hun har tidligere avvist alle anklager.

Maxwell er datter av den britiske mediemogulen Robert Maxwell.

Epstein og Maxwell

Ghislaine Maxwell var tidligere kjæresten til finansmannen Jeffrey Epstein. Nå er hun siktet for å ha rekruttert mindreårige jenter til Epsteins overgrepssirkel.

Foto: Johannes Eisele / AFP

Berømt bekjentskapskrets

Saken mot Jeffrey Epstein har fått mye medieomtale siden han ble arrestert i fjor.

Epstein var en velstående finansmann fra New York. Han hadde mange rike og berømte personer i sin bekjentskapskrets, skriver NTB. Blant dem er tidligere president Bill Clinton og nåværende president Donald Trump.

En av de mest sentrale beskyldningene mot venner av Epstein dreide seg om prins Andrew, sønn av den engelske dronningen. Virginia Giuffre påsto i fjor høst at hun hadde sex med Andrew da hun var 17 år. Hun hevdet at Epstein hadde betalt henne 15.000 dollar etter at hun hadde sex med prinsen. Andrew avviste beskyldningene.

Dronning Elizabeths sønn svarer på beskyldningene om å ha hatt sex med en mindreårig.

Dronning Elizabeths sønn svarte på beskyldningene om å ha hatt sex med en mindreårig i et intervju med BBC i november i fjor.

Påtalemyndigheten har fastslått at Epsteins død var selvmord. Det sirkulerer likevel en rekke konspirasjonsteorier om at han ble drept for å hindre at han avslørte informasjon om velstående bekjente.

Vil snakke med prinsen

Torsdag sa en statsadvokat i New York at hun vil snakke med prins Andrew, skriver NTB. Ønsket kommer i lys av Maxwells arrestasjon. Andrew er beskyldt for å ha hatt sex med Giuffre i Maxwells bolig.

– Vi vil ønske det velkommen dersom prins Andrew kommer for å ta en prat med oss, sier den føderale statsadvokaten Audrey Strass.

Prinsens advokater ønsker ikke å kommentere arrestasjonen av Maxwell, skriver CNN.

SISTE NYTT

Siste nytt