NRK Meny
Normal

– Det har vært en veldig bra dag på jobben for ID-gruppa til Kripos

OSLO/ALGER (NRK): Arbeidet med å identifisere den siste nordmannen som er savnet etter gisselaksjonen har hittil ikke gått så raskt som Kripos har ønsket, men etter en god arbeidsdag onsdag håper lederen for ID-gruppa i Algerie at det nå vil bli fremgang.

Kripos i Algerie etter terroråtak

Lederen for ID-gruppa til Kripos i Algerie sier at onsdag var en god dag på jobben. Her jobber Kripos med identifiseringsarbeidet i Alger tidligere denne uken.

Foto: ID-gruppa / Kripos

Øyvind Nyborg i In Amenas

– Det har vært en veldig bra dag på jobben for ID-gruppa til Kripos. Vi har vært i drift i hele dag, og det er det viktigste akkurat nå.

–Nå har vi ting å undersøke videre for å få analyse og svar på det vi lurer på, sier Phillip Fosnes til NRK.

Phillip Fossnes Kripos

Phillip Fossnes, leder for Kripos sin ID-gruppe i Algerie.

Foto: Mohammed Alayoubi / NRK

Victor Sneberg

Victor Sneberg er den siste savnede etter terroraksjonen i Algerie.

Foto: Privat/Linkedin
Per Angel

Per Angel leder Kripos' ID-gruppe.

Foto: NRK
Statoils landsjef i Algerie, Victor Sneberg (56), er den eneste som fortsatt har status som savnet etter terrorangrepet mot In Aménas onsdag 16. januar 2013
.

De fire nordmennene som er bekreftet omkommet er tilbake på norsk jord etter at flyet med deres kister landet på Gardermoen onsdag.

Manglet materiale fra In Aménas

Kripos ID-gruppe jobber fortsatt for fullt med å identifisere Sneberg. Men på grunn av manglende tilgang til materiale fra In Aménas har gruppa på syv personer ikke blitt ferdig med arbeidet så fort man hadde ønsket.

– Hvorfor har identifiseringsarbeidet tatt så lang tid?

– Det er flere faktorer som spiller inn, og det er ikke noe vi har kontroll på. Vi er gjester i Algerie og de styrer en del av fremdriften vår. Men hvis det fortsetter slik som i dag, med mye arbeid og mange ting vi kan undersøke, så fokuserer vi på det positive, sier Fosnes og understreker at ID-gruppa akkurat nå har et veldig godt samarbeid med algeriske myndigheter.

– Kan fremdeles ta tid

Men han sier at han fremdeles ikke kan si med sikkerhet når arbeidet i Algerie vil være fullført.

– Det er vanskelig å svare på her og nå. Det kan fremdeles ta noe tid. Vi er avhengige av å ha flere dager som i dag i det videre arbeidet, sier Fosnes.

Norge er det eneste landet som har sendt egne eksperter for å bistå i identifiseringsarbeidet. Med i gruppa er blant annet rettsmedisinere, krimteknikere og rettsodontologer. Arbeidet har vært forsinket, og man har fryktet at identifiseringen vil ta lang tid.

– Det er ikke en optimal situasjon, og vi har egentlig mistet to arbeidsdager. Identifiseringen av den siste som er savnet blir dermed forsinket, sa lederen for ID-gruppa, Per Angel, til NRK.no tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt