Identifiseringsarbeidet tar lengre tid enn antatt

Identifiseringsgruppa til Kripos har ennå ikke fått tilgang til alle levningene fra In Amenas.

Kripos i Algerie etter terrorangrep

Her på bårehuset i Alger venter identifiseringsgruppa til Kripos på at de skal få tilgang til alle levningene fra In Amenas.

Foto: ID-gruppa / Kripos

Kristian Elster i Algerie
Håvard André Aalmo

Teamleder for Kripos' identifiseringsgruppe i Alger, Håvard André Aalmo.

Foto: Kristian Elster / NRK
Victor Sneberg

Victor Sneberg (56) er fortsatt savnet.

Foto: Privat/Linkedin

– Vi hadde håpet å få tilgang til alle levningene fra In Amenas på søndag og i dag, sier teamleder for Kripos' identifiseringsgruppe i Alger, Håvard André Aalmo, til NRK.no.

Nå viser det seg at arbeidet tar lengre tid enn ventet.

– Det viser seg at arbeidet er forsinket fordi vi ikke har fått de siste levningene hit til Alger, sier Aalmo.

Til sammen sju personer i Kripos' identifiseringsgruppe jobber nå med å avslutte arbeidet. De hadde håpet å avslutte arbeidet i dag – mandag – men må nå vente. Aalmo håper likevel de snart kan gjøre seg ferdige med arbeidet.

– Jeg håper vi er i stand til å gjøre det ferdig i løpet av en dag etter at vi har fått de siste levningene, sier han.

Sneberg (56) fortsatt savnet

De fire nordmennene Tore Bech (58), Hans Martinius Bjone (55), Alf Vik (43) og Thomas Snekkevik (35) er bekreftet omkommet, mens Victor Sneberg (56) fortsatt savnet.

Lørdag sa Aalmo at ID-gruppa blir i Algerie til alle de norske er identifiserte. Den norske gruppa har også bidratt til at tre briter, to japanere og to offer fra Malaysia har blitt identifiserte.

I tillegg til ID-gruppa er flere Kripos-etterforskere i Algerie for å avhøre overlevende og kartlegge hva som skjedde på anlegget under angrepet.

Kripos håper at hjemtransporten for de norske ofrene som er bekreftet omkommet skjer på onsdag.

– Fremdeles er ingenting avklart når det gjelder hjemsendelse av de omkomne statoilmedarbeiderne. Jeg vet imidlertid at det jobbes for å gjennomføre transport på onsdag. Forhåpentligvis vil det i alle fall skje i løpet av uka, sier leder Per Angel i Kripos' ID-gruppe til Stavanger Aftenblad.

Han sier det er algeriske myndigheter som har det formelle ansvaret for de omkomne. Derfor er det opp til dem å avgjøre når nordmennene kan frigis.

Utenriksdepartementet er i dialog med algeriske myndigheter, men kan foreløpig ikke si noe konkret om når hjemtransporten kan skje, skriver NTB.

SISTE NYTT

Siste nytt