NRK Meny
Normal

Franske soldater angrepet - angriperen ble nylig kastet ut av Tyrkia

Tre soldater er blitt angrepet utenfor et jødisk senter i den franske byen Nice, opplyser politiet. Gjerningsmannen ble utvist fra Tyrkia i forrige uke.

FRANCE-ATTACKS-VIGIPIRATE

Politimenn sperrer av et område utenfor det jødiske senteret der tre soldater ble angrepet av en mann med kniv.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Det var tre soldater stod vakt utenfor et jødisk senter da de ble angrepet av en person med kniv. To av soldatene skal være skadet, ifølge AFP. De skal ikke være livstruende skadet, ifølge politiet.

Mannen som stod bak angrepet skal ifølge franske sikkerhetsmyndigheter ha blitt kastet ut av Tyrkia i forrige uke. Mannen er 30 år gammel og med malisk bakgrunn.

Han ble forhørt av fransk politi da han kom tilbake fra Tyrkia, sier en politikilde ifølge Nice Matin. Ifølge avisen kom han i politiets søkelys etter å ha kjøpt en enveisbillett fra Ajaccio på Korsika til Tyrkia.

Tatt opp på overvåkingskamera

En ble kuttet i kinnet, den neste i beinet og den tredje fikk små skader i haken, melder Nice Matin. Hjelpemannskap var raskt på stedet, og soldatene fikk førstehjelp.

FRANCE-ATTACKS-VIGIPIRATE

Mange soldater er på plass der knivstikkingen skjedde.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Soldatene patruljerte utenfor det jødiske senteret som et tiltak etter at franske myndigheter høynet sikkerhetstiltakene rundt steder som de anser som spesielt utsatt for angrep.

Både en jødisk organisasjon og en jødisk radiostasjon holder til i området der angrepet fant sted. Ordføreren i Nice sier angrepet er fanget opp av overvåkingskameraer.

Etter angrepene i Paris ble det utplassert 15.000 franske soldater og politifolk skulle beskytte jødiske skoler og synagoger mot angrep.

Også moskeer fikk økt vakthold etter en rekke antimuslimske episoder.

Den franske statsministeren Manuel Valls har uttalt at franskmenn må venne seg til å leve med terrortrusler.

FRANCE-ARREST/ A French soldier gestures outside a Jewish Community center, where two French soldiers were attacked and wounded in a knife attack in Nice

En fransk soldat står vakt ved stedet der tre andre soldater ble angrepet med kniv.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters
FRANCE-SECURITY/ Police investigators work outside a Jewish Community center, where two French soldiers were attacked and wounded in a knife attack in Nice

Politiet har allerede startet etterforsking av hendelsen.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

To menn arrestert

Angriperen er pågrepet av politiet. Motivet for ugjerningen er ikke kjent. I forkant av angrepet skal mannen ha blitt tatt i en billettkontroll, og han skal da ha betalt boten på stedet, skriver Nice Matin.

Ifølge tv-kanalen BFMTV skal gjerningsmannen ha samme etternavn som Amedy Coulibaly, mannen som skjøt og drepte flere personer i på et jødisk supermarked i Paris i begynnelsen av januar.

Disse opplysningene er ikke bekreftet. Coulibaly er et vanlig etternavn for personer som har sitt opphav i land som Elfenbenskysten og Mali.

BFMTV melder også at en annen mann som muligens kan være en medskyldig skal være forhørt av politiet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt