Fransk luksushotell selger ut

Har du sansen for det luksuriøse? Da kan det være tiden for å ta en tur til Paris. Det ærverdige Hotel de Crillon skal pusses opp og auksjonerer bort sølvtøy, møbler og annet gods.

I løpet av tre århundre har hotellet blant annet vært vitne til at to konger har kommet og gått, den franske revolusjon og Napoleons keiserdømme, heter det på hotellets hjemmeside.

Marie Antoinette skal ha tatt pianotimer i musikkværelset her, flere år før hun og mannen ble giljotinert på plassen rett utenfor.

I mars ble de siste gjestene loset ut av døren. Nå stenges bygget for en fullstendig renovering og i 2015 starter en ny era, loves det.

Luksushotellet har i alle år vært fullt av eksklusive gjenstander.

Champagneglass fra Hotel de Crillon

Kanskje champagnen smaker bedre i et slikt glass?

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Antikke møbler, lamper, uniformer, gardiner og sølvtøy, i alt 3 500 ting skal under hammeren i auksjonen som kommer til å vare fra 18. til 22 april.

I tillegg skal 2000 av de 17 000 flaskene i husets vinkjeller selges.

Ikke helt billig

– Det fleste artiklene kommer til å koste fra 1 500 og til godt over 20 000 kroner, sier Stéphane Aubert, som er en av de to kommisjonærene som selger, til Le Monde. Mens Philippe Starks konsollbord fra restauranten er priset til mellom 90 000 og 112 000 kroner.

Listen over kjente gjester er lang og inneholder navn som Dalai Lama, Madonna, Shahen av Iran, Winston Churchill, Bill Clinton og General Eisenhower.

Palasset ble bygd i 1775 på den kjente Place de la Concorde. I 1906 ble bygget omgjort til hotell. Under første verdenskrig huset det den britiske og amerikanske overkommandoen, under annen verdenskrig ble det overtatt av tyskerne.

Siden 2010 har hotellet vært eid av en gren av kongefamilien i Saudi-Arabia.

SISTE NYTT

Siste nytt