Ebola-utbrudd: Nå er dette forbudt i Liberia

I går stengte Liberia flere av landegrensene og i dag forbys fotball – i et forsøk på å hindre spredningen av det dødelige Ebola-viruset. Hittil har viruset tatt livet av nesten 700 mennesker i Vest-Afrika.

FOTBOLL GHANA

EBOLA: Fra nå av er det forbudt å spille fotball i Libera, i et forsøkt på å stoppe spredningen av det dødelige viruset.

Foto: Finbarr O'Reilly / Reuters Creative

Epidemien er ute av kontroll, og dødeligheten er svært høy.

De som smittes får høy feber og magesmerter, oppkast og diare. Så svikter nyrer og lever. Det ender med indre blødninger.

Nå forbyr Liberia alle fotballaktiviteter i et forsøk på å kontrollere spredningen av det dødelige Ebola-viruset, melder BBC.

– Vi gjør dette fordi fotball er en kontaktsport, og da er det en risiko for infeksjon, sier en talsperson for fotballforbundet.

Dødstallet stiger

Hittil er 672 mennesker døde av viruset i Vest-Afrika, ifølge FN, etter at ebola-epidemien har rammet Liberia, Guinea og Sierra Leone i år.

– Viruset ble ført hit til oss. Bare Gud vet hvilket omfang det overføres, sier professor Sunday Omilabu i Sierra Leone.

Det dødelige viruset dreper opptil 90 prosent av de smittede, men pasienter har en bedre sjanse til å overleve hvis de får tidlig behandling. Problemet er at det ikke finnes noen effektiv behandling.

– Ebola er verre enn borgerkrig

– Ebola er verre enn borgerkrigen. Da det var kamper kunne du høre hvor skuddene kom fra, og du kunne gå i dekning. Men har du ebola, vet ikke folk det, og du kan bli smittet, sier en helsearbeider i Sierra Leone, Ayoub Ishmeal.

Derfor står folk i kø for å bli undersøkt, og de tar med hele familien.

Silvia Jalloh er én av dem.

– Vi kom hit for å bli testet. Det er den eneste måten å finne ut hvem som har viruset, sier hun.

Ebola-utbrudd i Vest-Afrika.

EBOLA-UTBRUDD: Se reportasjen fra Sierra Leone her (Foto: APT).

Regel om ingen kroppskontakt

I går stengte Liberia flere landegrenser og innfører flere helsesjekker ved flyplasser som følge av ebola-epidemien.

– Regelen er at man ikke skal ta på hverandre – ikke engang når man hilser. Man skal holde avstand, sier opposisjonspolitiker i Sierra Leone, John Oponjo Benjamin.

På isolat

MAT PÅ ISOLAT: Medisinsk personell tilbereder maten til de Ebolasmittede pasientene som ligger på isolat.

Foto: Stringer / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt