Forvirring om døde etter forlis

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det er full forvirring om hvor mange som var om bord i ferjen som forliste på Viktoriasjøen i Uganda i dag tidlig. Ingen vet hvor mange som mistet livet.

Polititalsmann Vincent Ssekate sier til nyheitsbyrået AFP at opplysninsger fra overlevende kan tyde på at det ikke var mer enn 13 personer om bord i ferjen, og at to av disse er berget.

Motstridende tall

En annen polititalsmann, Idi Ssenkumbiand, sa tidligere i dag at det var rundt 60 passasjerer om bord i ferjen. Han baserte dette tallet på folk som hadde sett forliset fra land.

Et parlamentsmedlem fra øya Kalangala, der ferjeulykken skjedde, Ruth Nvumetta, sier at det var 32 mennesker om bord i ferjen, og at 28 av disse har mistet livet.

- Jeg har snakket med noen som var der da ferjen gikk ut, og de sier at det var den kraftige vinden som var problemet kombinert med at fartøyet var overfylt, sier Ruth Nvumetta til AFP.

Hun forteller at ferjen kantret like etter den gikk fra land, og at både eieren og vedkommende som hadde ansvaret for sikkerheten om bord er blant de døde.

Ferjen gikk i rute fra de største øyene på Viktoriasjøen til byen Entebbe like utenfor hovedstaden Kampala.

På størrelse med Irland

Det er imidlertid ikke uvanlig at båter kantrer på Viktoriasjøen.

Sjøen er på størrelse med Irland og vær og vind gjør at forholdene på sjøen kan bli like røft som på åpent hav. I tillegg opereres ferjetrafikken av utrangerte og dårlig vedlikeholdte båter.

Flere hundre menneske har mistet livet i ferjeulykker på Viktoriasjøen de siste årene. Den verste ulykken skjedde i 1996 på Tanzania-siden av den enorme innsjøen, da rundt 800 mennesker mistet livet.

Fiskebåter på Viktoriasjøen i fiskerlandsbyen Ggaba i Uganda

Fiskebåter på Viktoriasjøen i fiskerlandsbyen Ggaba i Uganda.

Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP

SISTE NYTT

Siste nytt