Forskanset seg fordi han ikke ville i fengsel

Mannen som forskanset seg i et gatekjøkken i Freiburg og truet med å sprenge det i lufta, ville ha en skriftlig erklæring på at han skulle få slippe fengsel. Det fikk han, men den er ikke verdt noen ting.

Utenforgatekjøkkenet i Freiburg

Politiet vokter sperringene ved gatekjøkkenet der mannen forskanset seg.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Det opplyste tysk politi på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Torsdag kveld forskanset mannen seg i et gatekjøkken i Freiburg, sørvest i Tyskland. Litt etter klokka 19 ringte gjerningsmannen nødtelefonen 110 og forlagte å få snakke med Borgermesteren, hvis ikke ville han sprenge hele stedet i lufta.

Tidligere på dagen skulle ha møte i tingretten for å ha kjørt bil uten førerkort. Mannen er tidligere dømt for våpenbesittelse og brudd på narkotikaloven.

Full utrykning

I løpet av natten var situasjonen uavklart. Rundt 400 politifolk tok oppstilling utenfor gatekjøkkenet og ambulanser og brannvesen var også på stedet. Det ble opplyst at det var tolv andre inne i gatekjøkkenet sammen med mannen og at noen av dem var barn.

Alfred Oschwald

Alfred Oschwald

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Politiet visste ikke om de som oppholdt seg der, var der frivillig, eller om mannen truet dem til å bli. Først på morgenkvisten lyktes det politiet å få en mann ut fra lokalet.
– Da hadde vi en vi kunne stille spørsmål. Han ga oss flere opplysninger, forklarte kriminalsjef Alfred Oschwald,

Dermed fikk politiet blant annet vite at mannens fem barn i alderen sju til 17 år var i gatekjøkkenet.

– Klokka 0840 fikk vi overtalt gjerningsmannen til å forlate stedet sammen med de andre. Mannen ble pågrepet, mens de andre ble fraktet bort med buss, sier Oschwald.

Statsadvokat Wolfgang Maier sa at gjerningsmannen krevde en skriftlig erklæring på at han skulle slippe fengselsstraff.

– Den fikk han, men det er naturligvis ikke verdt noen ting nå, sa Maier.

SISTE NYTT

Siste nytt