Førerhus fulle av edderkopper

Volvos fabrikk i Umeå i Sverige er ikke stedet for den med edderkoppfobi.

Edderkopp
Foto: Ness, Rune Petter / Scanpix

I førerhusene på lastebilene kryr det nemlig av eksotiske edderkopper - og ingen vet om de er giftige.

De ekle krypene er blitt funnet i førerhus som har kommet fra Volvos fabrikk i Brasil for å ferdigstilles i Sverige. Det rapporteres om edderkoppmonstre på opp mot 10 centimeter.

Blindpassasjerer

- Ingen av våre ansatte skal måtte behøve å risikere å bli bitt av en edderkopp når han eller hun åpner en dør på et førerhus, sier William Frank, verkstedsklubbens talsmann.

Trolig har de vandrende brasilianske edderkoppene blitt med som blindpassasjerer i førerhusene i transporten over.

En snarrådig Volvoansatt lyktes i går å overmanne og håndtere en av inntrengerne, samt overlevere den til skadedyrspesialisten Anticimex.

- Vi skal sende den inn til vår biolog i Stockholm for identifiering, sier Ulf Skoglund ved Anticimex i Umeå.

Spylet ut

I går ble de sist ankomne førerhusene vasket med høytrykkspyler. Dersom det kalde været fortsetter, kommer edderkoppene trolig til å bukke under snart.

– Det spiller ingen rolle om edderkoppene er farlige eller ikke, det spiller ingen rolle om de er svenske eller ikke. Det skal ikke finnes edderkopper på arbeidsplassen!, sier Frank.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt