Flyktningleir angrepet

For første gang under den israelske offensiven i Libanon er en flyktningleir angrepet. Seks mennesker ble såret.

Flyktningleiren Rashidiyeh i Sør-Libanon angrepet
Foto: APTN

Den palestinske flyktningleiren Rashidiyeh i Sør-Libanon ble rammet av israelsk artilleriild natt til mandag, ifølge libanesisk politi.

Fem granater rammet flyktningleiren, og en av de sårede skal være en fire måneder gammel baby.

Se videoen   her

Israelske krigsfly utførte også rundt 40 angrep rundt om i Libanon natt til mandag.

Hizbollah-geriljaen i Libanon har også i dag skutt raketter mot det nordlige Israel. Minst fire mennsker ble såret i angrepene, som rammet Haifa, Tiberias, Schlomi og Kisra.

Angrep ambulanser.

Sent søndag kveld ble flere personer såret da to Røde Kors- ambulanser ble angrepet av israelske kampfly nær landsbyen Qana, opplyser delegasjonssjef Knut Kaspersen i Røde Kors i Libanon.

Personell var i gang med å flytte sårede fra en ambulanse til en annen da israelske fly skjøt med raketter mot Røde Kors-ambulansene.

– I den ene ambulansen var det sårede fra et bombeangrep nær Tibnin. To var hardt skadd og på vei til sykehus da israelske fly angrep syketransporten ved landsbyen Qana, sier Kaspersen.

Ifølge Kaspersen var ambulansene godt merket og ikke til å ta feil av. I angrepet ble en person livstruende såret og flere andre såret.

Israelsk helikopter styrtet

Mandag ettermiddag meldte israelske sikkerhetskilder at et israelsk militærhelikopter hadde styrtet i Israel nær grensen til Libanon, og to israelske soldater er drept i kamper med Hizbollah-geriljaen.

En sivil libaneseren er drept i et angrep mot landsbyen Hallusiyeh nord for havnebyen Tyr, og flere er såret i  luftangrep både mot landsbyen Dwier nær den sørlige byen Saida og  i  et angrep  mot landsbyen Hinniyeh.

Angrep også mot Gazastripen

Også de israelske luftangrepene mot Gazastripen fortsatte.

Israel bombet flere bygninger som ble brukt av militante palestinere til å lage raketter, ifølge det israelske forsvaret.  Forsvaret sier at en av bygningene skal ha blitt brukt av gruppen Islamsk hellig krig til å produsere og lagre raketter og ammunisjon.

Også palestinske kilder bekrefter at Islamsk hellig krig har brukt lagerbygningen, melder Reuters.

I tillegg skal en bygning som brukes av Hamas ha blitt angrepet.Det skal være første gang flyktningleiren er blitt rammet av kamphandlingene mellom Israel og Hizbollah i Sør-Libanon siden konflikten startet 12. juli.

SISTE NYTT

Siste nytt