Flommen sprer panikk i Bangkok

I Thailands hovedstad Bangkok brøt det fredag ut panikk, etter meldinger om at en dike var sprengt og at byen dermed kunne bli satt under vann på grunn av flommen som nå herjer landet.

Bangkok vil fylles med vann og stålsetter seg nå for flom i hele byen til helgen. Så langt er 27 av Thailands 77 provinser flomrammet og erklært som katastrofeområder, altså en tredjedel av landet.

I dag brøt det ut panikk i deler av hovedstaden etter at vitenskapsministeren sa at den nordlige delen av Bangkok kunne bli satt under én meter vann, etter at et dike ble sprengt av flomvannet.

Like etterpå forsikret likevel statsminister Yingluck Shinawatra at situasjonen så langt er under kontroll, og at myndighetene har bygget tilstrekkelig flomvern rundt den sentrale delen av Bangkok.

THAILAND-WEATHER-FLOOD

Redningsmannskaper evakuerer en flomrammet eldre kvinne i Pathum Thani-provinsen like nord for Bangkok fredag. Millionbefolkningen i hovedstaden frykter at dikene snart vil gi etter for vannmassene.

Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / Afp

Millioner er berørt

Både Thailand og nabolandene har i år fått mer monsunregn enn normalt. I Thailand er nå en tredjedel av landet rammet av flommen, som har pågått i fire måneder.

Hjelpeorganisasjoner jobber på spreng for å nå frem til ofrene med nødhjelp. Røde Kors anslår at nærmere 2,3 millioner mennesker er berørt.

Nesten 300 mennesker har mistet livet og over 100.000 har blitt evakuert til redningsleire i de flomrammete områdene.

Høljregn i vente

Den gamle hovedstaden Ayutthaya nord for Bangkok har vært særlig hardt rammet, og myndighetene og innbyggerne i hovedstaden frykter at når flomvannet her renner sørover, kan også den sentrale delen av Bangkok bli rammet.

Ved hjelp av flomvern skal man, ifølge myndighetene, kunne unngå at mesteparten av Bangkoks12 millioner innbyggere blir rammet.

Men det er ventet mye regn i Thailand de nærmeste dagene, og høyt tidevann kan forhindre at vannmassene flyter ut i havet.

THAILAND-FLOODS/ Thai soldiers help residents

Innbyggere i Pathum Thani får hjelp fra thailandske soldater til å komme seg frem i flomvannet.

Foto: DAMIR SAGOLJ / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt