Flere drept etter knivstikking i Canada

To mennesker er døde og minst fem er skadet etter at en mann gikk til angrep med et stikkvåpen nær parlamentsbygningen i Quebec by i Canada.

ETTERFORSKER: Politiet i Quebec jobber fortsatt med å kartlegge hva som skjedde da en mann tilsynelatende gikk amok med kniv i sentrum av byen i natt.

En mann i 20-årene er pågrepet mistenkt for å stå bak ugjerningen. Det skriver kanadiske CBC. I følge vitner hadde angriperen en form for samuraikostyme og en sabel.

– Det gjenstår undersøkelser, men dette er alvorlige angrep, sier politiets talsperson Etienne Doyon.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvorvidt mannen er kjent for politiet fra før.

Tidligere på kvelden meldte lokalt politi at de lette etter en mann i middelalderkostyme etter at flere personer hadde blitt stukket med et stikkvåpen.

Laster Twitter-innhold

Angrepene skal ha skjedd ved det historiske hotellet Le Château Frontenac i sentrum av Quebec by. Parlamentsbygningen ligger i samme område.

Politiet oppfordrer fortsatt folk i området til å holde seg innendørs.

Tilstanden til de fem skadde er ikke kjent. De skal være bragt til lokalt sykeshus.

SISTE NYTT

Siste nytt

Navalnyj i ny film: – Putin eier kjempeslott og eiendommer

MOSKVA (NRK): Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj hevder i en ny film at president Vladimir Putin er den egentlige eieren av et slott og kjempestore eiendommer ved Svartehavet. Presidenten avviser påstandene.

– Gratulerer med en Sputnik i armen

MOSKVA (NRK): I Russland startet massevaksineringen av befolkningen for alvor sist mandag. Etter litt fram og tilbake fikk NRKs mann i Moskva også sin Sputnik.