Hopp til innhold

Fjerde henrettelse på åtte dager gjennomført i Arkansas

Delstaten skyndet seg å henrette Kenneth Williams (38) innen best før-datoen på giftsprøyta gikk ut. Lokale myndigheter kaller den raskeste henrettelsesrekka på flere tiår i USA en «suksess».

Vil henrette åtte i Arkansas

De åtte dødsdømte Arkansas ønsker å henrette før best før-datoen på giftsprøytene går ut. Kenneth Williams er nr. to fra høyre i nederste rekke.

Foto: Ho / AFP

Like etter klokka 06, norsk tid, melder amerikanske medier at dødsdømte Kenneth Williams (38) er henrettet i Arkansas i USA.

Delstaten har dermed henrettet fire personer på åtte dager. Ifølge AP betegner lokale myndigheter rekken av henrettelser, den raskeste på flere tiår i landet, som en «suksess».

Bakgrunnen for hastverket er at best før-datoen på lageret av det beroligende middelet midazolam, én av stoffene som inngår i den dødelige sprøytecocktailen, går ut til helga.

Utsatte gjennomføringen

Etter planen skulle Williams henrettes klokka 19 lokal tid torsdag, men gjennomføringen ble utsatt fordi to domstoler behandlet henstillinger om at Williams ikke skulle henrettes.

De to hovedargumentene var at Williams' manglende sjelsevner tilsier at han ikke kan dømmes til døden og at henrettelsesmetoden utvilsomt vil medføre enorme smerter.

Delstaten Arkansas hadde planlagt åtte henrettelser på elleve dager før slutten av april. Fire av henrettelsene ble stanset av retten.

Drepte kvinne, rømte

Williams ble dømt til fengsel på livstid for drapet på en 19 år gammel kvinne i 1998.

Han fikk dødsdommen fordi han rømte fra fengselet i 1999 og drepte en 57 år gammel mann. Williams tok bilen til drapsofferet, og i biljakten etterpå mistet også en 24 år gammel bilfører livet.

Tidligere denne måneden er Ledell Lee, Jack Jones og Marcel Williams henrettet.

SISTE NYTT

Siste nytt