Hopp til innhold

Fire IS-mistenkte arrestert i Danmark

Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark har pågrepet fire personer som er mistenkt for å ville begå terrorhandlinger. De fire skal ha kjempet for IS i Syria. I en av boligene som er ransaket ble det funnet våpen og ammunisjon.

Aksjon København

Politiet aksjonerte i Ishøj i formiddag. Operasjonen pågår fremdeles.

Foto: Danmarks Radio

Aksjon Danmark

I en av boligene ble det funnet våpen og ammunisjon.

Foto: Søren Dickelmann / Danmarks Radio

– Politiet i København har i tett samarbeid med etterretningstjenesten arrestert fire som er mistenkt for å ha latt seg verve av IS for å begå terrorhandlinger, skriver politiet i en pressemelding.

Ifølge dansk straffelov er det å anse som planlegging av terrorhandlinger.

Politiet aksjonerte torsdag formiddag i et boligområde i Vejledalen i Ishøj, sørvest for København og i Tingbjerg, nordøst for den danske hovedstaden.

– Arrestasjonene er et ledd i innsatsen mot personer som lar seg verve av terrorgrupper i de krigsherjede områdene i Syria og Nord-Irak, heter det videre i pressemeldingen.

Operasjonen pågår fremdeles.

Fant våpen og ammunisjon

Flere boliger er blitt ransaket, fortalte politiet på en pressekonferanse.

– I en av dem ble det funnet våpen og ammunisjon. Nå må vi undersøke om de har noe med de arresterte å gjøre. Det kan være de tilhørte noen andre, sier Poul Kjeldsen, ledende politiinspektør i Københavnpolitiet.

Identiteten til de pågrepne er foreløpig ikke kjent. De blir fremstilt i et fengslingsmøte bak lukkede dører i morgen.

Danmarks Radio rapporterer at teknikere er i gang med undersøke en av leilighetene i Ishøj. Ved boligblokken står politi med maskinpistoler.

Hverken etterretningstjenesten eller politiet i København vil kommentere saken ytterligere, melder DR.

Justisminister Søren Pind sier til den danske kringkasteren at arbeidet har tatt lang tid, men at de forskjellige etatene har samarbeidet godt.

Det er avdekket 130 tilfeller der dansker har reist til Syria for å kjempe for IS. Minst 27 har mistet livet der, har den danske etterretningstjenesten opplyst tidligere.

SISTE NYTT

Siste nytt