Findus-lasagne med 100 prosent hestekjøtt

Findus i Storbritannia har solgt lasagne med rent hestekjøtt, melder britiske matvaremyndigheter. Mandag trakk produsenten produktet tilbake fra markedet.

Findus lasagne

Findus i Storbritannia har trukket lasagnen tilbake fra markedet.

Foto: Skjermdump/findus.co.uk

Findus i Norge kan ikke garantere hestekjøttfri lasagne i norske frysedisker, skriver Nettavisen.

I Storbritannia har reaksjonene vært sterke på produktet. Landets landbruksminister Owen Paterson sier det er «fullstendig uakseptabelt», men at matsikkerhet ikke er et tema her, ifølge BBC.

Ryddet vekk fra britiske frysedisker

Findus har trukket produktet tilbake fra markedet og har bedt folk som har kjøpt lasagnen om å la være å spise den. Kjøttet kan nemlig inneholde en smertestillende medisin som blir brukt til hester, fenylbutazon.

– Hvis vi oppdager enda flere tilfeller vil vi be produsenter teste hvert eneste kjøttprodukt de har, sier Cathrine Brown som er leder for britiske matmyndigheter.

Hun mener det er trolig er kriminelle kjøttprodusenter som har ført til de mange avsløringene av hestekjøtt i flere produkter den siste tiden.

– Neppe hestekjøtt i Norge

Den populære midagsretten som Findus selger har blitt produsert av et fransk selskap og produktet blir solgt her i Norge.

QA-direktør i Findus Nordic, Inge Næsset sier til Nettavisen at de har vært i kontakt med den franske produsenten og at varene som ligger i norske frysedisker trolig ble produsert før hestekjøttet ble brukt.

– Det er ingen informasjon som tyder på at våre produkter er berørt, sier han og dermed blir lasagnaen ikke trukket fra det norske markedet.

Dyr som blir bahndlet med fenylbutazon skal ikke brukes til menneskeføde, siden medikamentet kan være en helserisiko, ifølge britiske helsemyndigheter.

SISTE NYTT

Siste nytt